PUTIN POSLAO PORUKU TRAMPU: Ako uvučete Crnu Goru u NATO, naš odgovor vam se neće svideti!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Ruski predsednik Vladimir Putin prošle nedelje je još jednom podsetio svog kolegu Donalda Trampa da su Crna Gora i Srbija njegova „crvena linija“ u ovom delu Evrope.

 

Putin je diplomatskim kanalima poslao Trampu poruku, u kojoj kaže da Rusija neće dozvoliti da se Crna Gora na silu gura u NATO pakt, i da se tako otežava još više položaj Srbije u regionu.

„Ne igrajte se sa nama, ne iskušavajte granice strrpljenja. Rusija će Srbiju i Crnu Goru braniti svim sredstvima“, glasi Putinova porukakoja je prošle nedelje prosleđena u Vašington.

Nepostredan povod za slanje ove poruke bila je vest da bi američki Kongres uskoro mogao odobri učlanjenje Cene Gore u NATO pakt.

Advertisements

Putin je u svojoj poruci Trampu podsetio da su građani Crne Gore u velikoj većini protiv ulaska u NATO i da su to pokazale ankete najgledanijih američkih agencija. Naglasio je da vlast u Podgorici na silu guraju građane u zapadnu vojnu alijansu, tako što uporno odbijaju da raspišu referendum o ovom pitanju. Prema njegovim rečima, ukoliko se SAD ipak ne oglase o „otimanju Crne Gore“, u Moskvi će biti shvaćeno kao otvoreni akt neprijateljstva.

Ako Amerikanci na silu uguraju Crnu Goru u NATO, Rusija će imati konkretan odgovor koji se neće dopasti Vašingtonu niu Briselu. Ono što je sigurno jeste da će Moskva učiniti sve da pomogne Srbiji da ojača svoju vojsku, i tako očuva svoju poziciju vojne neutralnosti.

(Informer)

Advertisements

error: