Prva epizoda serije “NEMANJIĆI” koštala nas je “samo” 300,000 evra

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

U javnost je isplivala informacija da je više od 300.000 evra uloženo u samo jednu epizodu serije “Nemanjići – rađanje kraljevine”, koja je 31. decembra premijerno emitovana na Javnom servisu.

 

Emitovanje prve epizode serije izazvalo je burne reakcije, a nastale su se i brojne spekulacije. Nakon komentara da ni Sveti Đorđe ne može da spase propast ovog ostvarenja, pojavila se tvrdnja da je jedna epizoda ove serije koštala neverovatnih 300.000 evra!

Advertisements

 

Pokušali smo da proverimo u RTS-u ove navode, međutim, nisu želeli da na tu temu s nama razgovaraju telefonski i tražili su da im pitanja pošaljemo pismeno. Dok čekamo njihove odgovore, od nezvaničnih izvora smo u međuvremenu uspeli da saznamo da je jedna epizoda Nemanjića koštala “samo” 250.000 evra (poređenja radi, šuška se da je jedna epizoda serije “Senke nad Balkanom” gotovo triput lakša – 92.000 evra).

 

“Buždet profesionalnog igranog filma u Srbiji je 750.000-1.500.000 evra. Pričamo o profesionalnom stvaralaštvu. Budžet serije koja se bavi ranim srednjim vekom ne može biti ispod pola miliona po epizodi, ako se želi nešto zaista kvalitetno i reprezentativo. Budžet ovde nije problem”, istakao je Dragojević.

 

NOIZZ.RS

Advertisements

error: