PROVALJEN, PA ĆUTI! MINISTAR LONČAR: Ne želim da se obratim javnosti zbog slike!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Još nema zvaničnih reakcija nakon što je lider stranke Nova Srbija, Velimir Ilić, na konferenciji za novinare pokazao fotografiju na kojoj je, kako tvrdi, aktuelni ministar zdravlja Zlatibor Lončar u društvu Dušana Spasojevića, bivšeg vođe zemunskog klana koji je ubijen u martu 2003. godine, tokom akcije „Sablja“.

To nije prvi put da Lončara dovode u vezu sa tim kriminalnim klanom ali, iako nikada nije bilo osnova ili dokaza za pokretanje bilo kakvog postupka, ni javnost nije dobila nikakvo objašnjenje povodom ozbiljnih optužbi na račun člana Vlade Srbije.

Fotografija koju je pokazao Velimir Ilić, ponovo je pokrenula priču koja se u javnosti Srbije kotrlja barem jednu deceniju. To je utisak Stevana Dojčinovića, urednika Mreže za istraživanje kriminala i korupcije – KRIK, portala koji je i sam svojevremeno objavljivao saznanja koja su se ticala i ministra Lončara. – Definitivno je prilično bizarna situacija da imamo toliko informacija o tako bitnoj stvari, a da niko iz vlasti ne oseća potrebu da izađe u javnost i da objasni šta se desilo- rekao nam je Dojčinović.

Advertisements

Fotografija, ukazuje urednik nedeljnika „Vreme“ Filip Švarm, u svakom slučaju pokazuje da je ministar Lončar, u nekom trenutku, imao neku vrstu veze sa Dušanom Spasojevićem. Kakvu, pitanje je za policiju i bezbednosne agencije, dodaje.

– Kako je čovek koji je bio u blizini, koji se slikao sa najpoznatijim i najmoćnijim mafijašem u regionu uspeo da postane ministar – to bi izazvalo kontroverze u svakom društvu, pa i u našem. Ali, eto, vidimo, to još uvek nije tema o kojoj se šire govori- kaže Švarm.

Fotografija je, prema tvrdnji Velimira Ilića, uslikana u jednoj kafani u Šilerovoj, ulici u Zemunu u kojoj je nekada bilo sedište kriminalnog zemunskog klana. Na slici se vidi Spasojević zagrljen sa mladićem koji liči na Lončara.

Ilić je rekao da fotografije potiču iz „Službe“, verovatno misleći na nekadašnju Službu državne bezbednosti.

 

(Autor: RSE)

Advertisements

error: