PROTIV MAKRONA! Francuska policija se pridružila narodu

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Sve više francuskih policajaca više ne želi da učestvuju u Makronovom gušenju demonstracija.

 

Širom Pariza pripadnici francuske žandarmerije skidaju kacige i i pridružuju se građanima u protestima protiv pro-EU režima predsednika Emanuela Makrona.

Uprkos odluci Makrona da blokira velike delova Pariza, postavi barikada u gradu i zatvori određene metro stanice kako bi sprečio građane da protestvuju, momentum Žutih prsluka je sve veći.

 

Pod pritiskom velike mase protestanata policajci su na nekoliko lokacija u Parizu skinuli kacige i opremu kako bi pokazali građanima da ne žele da se tuku sa njima.

Advertisements

Predsednik Francuske poznat kao ekstremni pristalice anti-suverenističke ideje EU, je najavio da razmatra uvođenje vanrednog stanja u zemlji, zbog nemogućnosti policije da održi red u glavnom gradu, a mnogi su to protumačili kao uvod u slanje vojske na ulice. Sa druge strane policija je po svemu sudeći izgubila entuzijazam za razbijanje protesta.

 

Na snimku se vidi grupa policajaca koja skida kacige praćena ovacijama okupljenih sunarodnika, a jedan od redara na protestu prilazi policiji i čestita im na odluci.

Više o policijskom nasilju možete pročitati na sledećim linkovim:

 

Izvor: Dnevna Gazeta

Advertisements