PROTESTI U BEOGRADU: Građani jajima gađali zgradu RTS-a

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

 

Više hiljada građana je bilo u protestnoj šetnji centrom Beograda. Šetnja je krenula sa Platoa ispred Filozofskog fakulteta malo posle 18 časova, a završena je u Makedonskoj ulici.

 

Kolona je prošla preko Terazija, potom Ulicom kralja Milana. Okupljeni su se zaustavili kod zgrade Predsedništva i pevali “Barbara, javi se….” Kada su prolazili pored zgrade Studija B sa razglasa se čula pesma Sevdah Baby, a koja je nastala od izveštaja novinarke te televizije Barbare Životić.

Kolona je potom skrenula u Ulicu Kneza Miloša. Kod zgrade Skupštine Srbije su uzvikivali “Vučiću, odlazi”, a transparent na čelu kolone “Stop krvavim košuljama” zamenili su novim na kom piše “Jedan od pet miliona.”

Advertisements

 

Kod zgrade RTS-a demonstranti su jajima i grudavama gađali zgradu, zviždali i uzvikivali “Ua, ua..”, a obezbeđenje je pokušavalo da ih zaustavi. Uzvikivali su i “Nije srpski ćutati.” Odatle su nastavili Svetogorskom ulicom, a šetnja je završena u Makedonskoj ulici skandiranjem “počelo je, počelo.”

 

Sledeći protest je najavljen za 16.januar, na dan ubistva Olivera Ivanovića.

Na čelu kolone su bili lideri opozicionih stranaka – Dragan Đilas koji je nosio dete u naručju, Vuk Jeremić i Borko Stefanović, lider Dveri Boško Obradović.

Pojedini građani su nosili žute prsluke, a sa zvučnika na kamionu čule su se pesme Goblina, Đorđa Balaševića, S.A.R.S-a.

Okupljeni su nosili transparente “Jedan od pet miliona”, “Počelo je”, “Dosta majmunisanja ovako više ne može”.

 

N1 SRBIJA / MONDO

 

Advertisements

error: