PROTESTI PROTIV VUČIĆA U Kragujevcu, Novom Sadu, Nišu, Vranju

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

 

Osmi po redu protest “1 od 5 miliona” u subotu se održava u Beogradu, a večeras su protesti organizovani u nekoliko drugih gradova. U Novom Sadu se okupilo nekoliko hiljada građana, dok je u Nišu odziv bio nešto slabiji nego prethodnih nedelja zbog lošeg vremena. U Vranju je održana prva protestna šetnja.

 

iše hiljada građana Novog Sada okupilo se večeras na drugom građanskom protestu pod nazivom “Jedan od pet miliona”, a potom su krenuli u protestnu šetnju centralnim gradskim ulicama.

Građanji su nosili zastave Srbije i Vojvodine, kao i transparente “Ja volim Vojvodinu”, “Vojvodina moja domovina”, “Vojvodina srpski ponos”, “Jedan jedini zahtev – Vučiću ostavka” i “Napolju je vučije vreme”.

 

Glumac Milorad Kapor obratio se okupljenima ispred Sprskog narodnog pozorišta i poručio im da razgovaraju sa svojim uplašenim sugrađanima i da ih obaveste da protesti postoje.

“Ovo je kraj i Vučiću i svim budućim Vučićima koji žele da dođu na vlast. Od sada, kad god oni koji pobede na fer i demokratskim izborima počnu da krše obećanja, izaći ćemo na ulicu”, rekao je Kapor.

Advertisements

Profesorka na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu Bojana Bodroža kazala je da ima dužnost prema studentima da podrži građanske proteste.

 

“Ne pristajemo da živimo u državi u kojoj na čelnim pozicijama sede ljudi koji nisu kvalifikovani za te poslove, poseduju kupljene diplome i plagirane doktorate, a jedino što ih kvalifikuje za te funkcije su stranačke knjižice” rekla je Bojana Bodroža.

Nastavnica Filozofskog fakulteta u Beogradu Ivana Spasić kazala je da je podrška građanskim protestima ono što je profesionalna dužnost i građanska savest akademskih radnika.

“Moramo da se suprotstavimo svima koji razbijaju ovo društvo”, kazala je Ivana Spasić.

 

Studentkinja Akademije umetnosti u Novom Sadu Tea Vukadin kazala je da se građanai obraćaju sa ulica jer jedino tu mogu slobodno da govore.

“Želimo da nam pasoši služe za putovanja na odmore a ne za odlazak iz zemlje”, rekla je Tea Vukadin i pozvala studente da se što masovnije uklljuče u građanske proteste.

 

N1 SRBIJA

 

Advertisements

error: