Prosinečki: Briga me da li je neko Srbin ili Hrvat

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Pobeda, dva remija i poraz – to je učinak Roberta Prosinečkog na klupi reprezentacije Bosne i Hercegovine, poslu koji je do sada najveći izazov u njegovoj karijeri.

 

BiH je u utorak bez pogodaka odigrala susret sa Senegalom u Avru, a popularni Žuti se za Index.hr javio oduševljen.

 

“Imamo velike ambicije. Na turneji u januaru, kada sam tek preuzeo Bosnu, nisam mogao da računam na strance već samo na igrače iz domaće lige i na U-21 reprezentativce. Čak i tako oslabljeni, odlično smo odradili posao. S Amerikancima smo odigrali bez golova, a od jakog Meksika izgubili smo 1:0. U ovom ciklusu prvi put sam imao sve najbolje na raspolaganju i oduševljen sam viđenim. Protiv Senegala odigrali smo 0:0, a Bugare smo dobili u gostima. Kada u ekipi imaš Pjanića i Džeku, znaš što možeš da napraviš. Naš cilj su kvalifikacije za sledeći Euro, imamo velike ambicije i bilo koji rezultat osim plasmana na EP smatraću ogromnim neuspehom.”

Advertisements

 

Ne petlja se u politiku, iako su ga u nju uvukli već u kampanji za selektora.

“I ovako imamo odličnu ekipu i mlade koji dolaze i koji već sada mogu da igraju za A selekciju. Ne znam kakva je praksa bila kod mojih prethodnika, ali ja nikoga neću da molim. Baš me briga je li neko Srbin ili Hrvat. Igraće mi samo oni koji žele da igraju za BiH,” izjavio je Prosinečki.

 

N1 SRBIJA

Advertisements

error: