PROFESORKA UNIVERZITETA: Pedofili zaslužuju poštovanje!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Profesorka Mirjam Hein sa Univerziteta Wurzburg tvrdi je da je “prema trenutnim istraživanjima pedofilija nepromenjiva seksualna orijentacija”.

 

“Daj neku bezobraznu sliku… Golišavu” – poruke ovakve i slične sadržine dobijaju devojčice od 12, 13 godina od muškaraca višestruko strijih od njih.

 

 

Pedofilija u Srbiji je odavno uzela maha, a na meti pedofila su i devojčice i dečaci. Predatora koji gaje seksualne porive prema deci je sve više, a najviše slučajeva seksualnog zlostavljanja zabeleženo je među decom uzrasta sedam, osam godina i pubertetlija. Ne prođe dan, a da neka maloletna osoba ne bude obljubljena ili silovana. Danas kada su društvene mreže postale “način života”, manijaci na ovaj način nalakše dolaze do žrtava. I dok na sam pomen pedofilije građani u glas traže smrtne kazne, retki su oni koji zaista odgovaraju za svoja zlodela.

 

A kada se u moru slučajeva u kojima su dece žrtve seksalnih manijaka pojavi neko ko kaže da je “pedofilija prirodna seksualna orijentacija, baš kao i heteroseksualnost” i da bi se trebali “odnositi prema pedofilima s istim poštovanjem kao i prema drugim ljudima”, nemoguće je da se ne zapitamo – u kakvom to iskrivljenom društvu živimo?!

Advertisements

 

Tokom konferencije TEDx Talka, profesorka Mirjam Hein sa Univerziteta Wurzburg tvrdila je da je “prema trenutnim istraživanjima pedofilija nepromenjiva seksualna orijentacija”.

 

– Kao primer ćemo navesti heteroseksualnost. Niko ne želi da bude pedofil. Niko ne može prestati da bude. Razlika između pedofilije i drugih seksualnih orijentacija je u tome da življenje ove seksualne orijentacije završava u katastrofi … Naša odgovornost je da prebrodimo naša negativna osećaja o pedofilima. I tretiramo ih s istim poštovanjem kako postupamo s drugim ljudima – rekla je Hein.

 

– Trebali bismo da prihvatimo da su pedofili ljudi koji nisu izabrali svoju seksualnost … Treba prihvatiti da je pedofilija seksualna sklonost, misao, osećaj, a ne čin. Trebamo razlikovati seksualno zlostavljanje dece i pedofiliju. Ne smemo povećati patnju pedofila tako što ćemo ih isključiti, okriviti ih i ismejavati ih.

 

AUTOR TEKST: Espreso.rs

Advertisements

error: