Profesor Univerziteta: Izborom Malog, Vučić pokazao da nema obraz!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Imenovanjem Siniše Malog za ministra finansija, Aleksandar Vučić poručuje da “nema ni stida, ni straha i da je sve dozvoljeno”, smatra sociolog Jovo Bakić, što novinarka KRIK Dragana Pećo vidi kao još jednu potvrdu da postoje povlašćeni i da nema prave borbe protiv kriminala i korupcije.

 

Pećo je FoNetu izjavila da nijedan slučaj koji su novinari istražili i objavili, a koji je povezan s novim ministrom finansija, nije ispitan do kraja, niti ima sudski epilog.

 

“Dokumentacija Uprave za sprečavanje pranja novca pokazuje da je Siniša Mali umešan u pranje novca, a on je danas na čelu ministarstva kojem pripada ta uprava”, ukazala je Pećo.

 

Kako zbog toga možemo da očekujemo da će Mali da odgovara u skorije vreme, upitala je Pećo u razgovoru sa novinarkom Tamarom Skrozza, u okviru serijala Kvaka 23.

S druge strane, Bakić predviđa da “možemo da očekujemo štošta”, jer odnosi u “uigranom tandemu” Vučića i Malog mogu da se promene.

Advertisements

 

On je, u okviru serijala Kvaka 23, ocenio da “ovde sve zavisi od volje jednog čoveka, od onoga šta će njemu u određenom trenutku da dođe u glavu”.

“Da li će mu biti oportuno da žrtvuje jednog za njega vrlo značajnog igrača, kao što je Siniša Mali, ili ne”, objasnio je Bakić za FoNet.

 

Nelagalno rušenje objekata u Savamali, mahinacije u vezi s Beogradom na vodi, izgradnja fontane na Slaviji, novogodišnja jelka koja košta 83 hiljade evra, ugovori o kupovini 24 stana u Bugarskoj, sumnjivi doktorat… neke su od afera u kojima glavnu ulogu igra upravo novi ministar finansija.

 

Ipak, baš zbog “uigranosti tandema”, kako to naziva Bakić, malo je onih koji su bili iznenađeni imenovanjem novog ministra.

 

Takvi “šamari” demokratskoj javnosti u Srbiji više nisu neuobičajeni. Postavlja se, međutim, pitanje da li je u ovom trenutku Mali potrebniji Vladi Srbije, ili ona njemu?

 

IZVOR: FoNet / FOTO: Istinomer

Advertisements

error: