PROFESOR JOVO BAKIĆ: Da li je Vučić toliko zastrašen da mora da zabrani koncert Georgieva?

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

„Da li je ova vlast uplašena da će, možda, sve kriminalne radnje, u kojima je, po svemu sudeći, do grla ogrezla, biti razotkrivene, ako njen kandidat Aleksandar Vučić ne pobedi na izborima?“

– Uputno je na izbore izaći, jer ponuda građanima nije škrta. Liberali imaju Jankovića, a konzervativci Jeremića i Radulovića, radikalniji desničari Obradovića. Naposletku, tu je Beli Preletačević“, piše Jovo Bakić za Politiku, osvrćući se na pitanje izlaznosti na predsedničkim izborima i ističući da iako su Autoritarni režimi su lomni i podložni revolucijama, ali u stabilnim međunarodnim okolnostima autoritarna i poslušna vlast mogla bi da potraje dugo, „a život je kratak“.

Građani treba da se odluče, kaže Bakić, da li će učestvovati na izborima, ma koliko izborni proces bio nesavršen, dodajući da nema idealnih kandidata u kapitalističkom društvu, a naročito ne u perifernom kapitalizmu.

Advertisements

– Da li je ovo normalno? Zar je autoritarni režim Aleksandra Vučića toliko zastrašen da ne može da dozvoli održavanje koncerta jednom pevaču samo zbog toga što ovaj podržava njegovog rivala? Zar je Dušan Ivković zaslužio da mu se ime povlači po tabloidima? Kako to da pevač, koji je uvek bez ikakvih problema držao koncerte po Srbiji, što valjda nije sporno, odjedared to ne može da čini, i to baš onda kada je odlučio da podrži Sašu Jankovića na predsedničkim izborima- piše Bakić.

– Osim toga, da li se u ‘normalnoj i pristojnoj zemlji’ može dogoditi da ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i šef poslaničke grupe naprednjaka Aleksandar Martinović tvrde da rivali njihovog vođe ‘traže Vučićevu glavu’, a da za to ne mogu navesti nijedan argument? Kako objasniti da neki tabloid, uvreda zdravog razuma i bazičnog morala, iz dana u dan uverava građane Srbije da pojedini predsednički kandidati prete Srbiji ‘haosom’, tj. ‘ukrajinskim’ i ‘makedonskim’ scenarijima? Da li je ova vlast uplašena da će, možda, sve kriminalne radnje, u kojima je, po svemu sudeći, do grla ogrezla, biti razotkrivene, ako njen kandidat Aleksandar Vučić ne pobedi na izborima? Da li mafiju, naposletku, možemo poraziti na izborima- piše Bakić. Od odgovora na poslednje pitanje, ističe, zavisi budućnost Srbije.
(Izvor: Nedeljnik)

Advertisements

error: