PRLJAVI BRITANSKI LAŽOVI: Dejli Mejl izmišlja da SRBI DRŽE MIGRANTE KAO LOGORAŠE!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

“Dejli mejl” uporedio slike migranata u Beogradu i nemačkih zarobljenika u Staljingradu, uz komentar da te dve scene “zapanjujuće liče”… Prljavi britanski tabloid tvrdi da se u Srbiji ponavlja “evropska mračna prošlost”… Nigde se ne navodi da migranti u Beogradu NEĆE DA IDU u prihvatne centre

Britanski tabloid “Dejli mejl” optužio je Srbiju da migrante tretira kao zarobljenike u Drugom svetskom ratu!

Poznati list je uporedio sliku izbeglica koje po snegu čekaju na red za hranu u Beogradu sa starom fotografijom nemačkih zarobljenika u Staljingradu 1943. godine, uz komentar da ove dve scene “zapanjujuće liče jedna na drugu”.

Prave se Englezi
Autor teksta se čudi “što se takve nehumane scene dešavaju baš u Beogradu, koji je 1941. pretrpeo strašna nacistička razaranja”

Advertisements

U naslovu teksta čak se tvrdi da se u Srbiji upravo dešava “eho evropske mračne prošlosti”!

Uz to, “Dejli mejl” apsolutno nigde ne navodi notornu činjenicu da migranti u Srbiji masovno odbijaju da idu u prihvatne centre, gde ih čeka topao krevet, kupatilo i tri obroka, već se svojevoljno smrzavaju na ulicama i po barakama u nadi da će se što pre dokopati neke od zemlja EU.

Čista provokacija

Tekst u “Dejli mejlu” obiluje neistinitim, senzacionalističkim i pristrasnim komentarima i neukusnim poređenjima, koja aludiraju na to da u Srbiji migrante tretiraju kao ratne zarobljenike i logoraše.

Da se ne radi samo o “romansiranom poređenju”, pokazuje i nastavak teksta u kojem se tvrdi da izbeglice u Srbiji žive u parkovima i napuštenim skladištima, u veoma teškim uslovima i da su prepušteni sami sebi.

  • INFORMER

Advertisements

error: