PRIORITETI? – Za GEJ PARADU otišlo pola miliona evra, za ovu devojku nema ni 30,000!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Darija Petrović ima samo 16 godina, a živi sa svakodnevnim bolom. Ova devojčica ima čak 55 dijagnoza – u Srbiji.

 

Neke od bolesti od kojih boluje spadaju u retke – Von Willebrand (poremećaj zgrušavanja krvi, faktori svi ispod 0), Menierova bolest, Epilepsija (jos uvek neutvrđena vrsta epija), Lumbalni sindrom (retkost za osobe tog uzrasta, poremećaj rada štitne žlezde, nodus na štitnoj zlezdi, adenom na pljuvačnoj žlezdi, i mnoge druge.

Darija pokušava da živi normalno. U tome je ometaju svakodnevni bolovi u stomaku, glavi, kostima, vrtoglavica, mučnina… Bol pokriva najlepšim osmehom, ali i pričama koje piše, sviranjem gitare…

Advertisements

Godinama unazad pokušava da živi onako kako žive njeni vršnjaci. Ipak, stanje joj se iz dana u dan pogoršava. I uprkos njenim dijagnozama i predlozima da se pošalje u inostranstvo na lečenje, od tercijalnih ustanova, prema rečima njene majke – ne reaguje niko!

Ruke joj sve više drhte, ima česta noćna gušenja, jake bolove, sve jače vrtoglavice. Do sada joj je išla gotovo svakog dana krv iz nosa, a sada je krenula i iz usta.

Svi dijagnostički centri su poslali predračune i cena je negde oko 30. 000 eura sa svim ispitivanjima, boravkom, avionskim kartama…

Dok čeka da se sakupi novac, dok čeka na tačnu dijagnozu a kasnije i terapiju protiv svih tegoba bori se – osmehom.

 

 

IZVOR: MEDIJI

Advertisements

error: