“PRIJATELJI” – ZAPAD OKRENUO LEĐA VUČIĆU! – HAN: Demonstranti su u pravu sigurno!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Evropski komesar Johanes Han je izjavio da očekuje da što pre dođe do rekonstrukcije srpske vlade posle predsedničkih izbora da bi se nastavile neophodne reforme i naglasio da je nužno da vlasti uđu u raspravu s demonstrantima u Srbiji da bi se negodovanja okončala.

 

Posle razgovora sa šefom srpske diplomatije Ivicom Dačićem, Han je rekao da se od zemlje koja je kandidat za članstvo u EU, kao što je Srbija, očekuje da svi imaju pravo da negoduju i demonstriraju da bi izrazili ono što ih brine.

Na pitanje novinara kako gleda na demonstracije koje se svakodnevno održavaju u Beogradu i drugim srpskim gradovima, evropski komesar za proširenje je odgovorio da smatra da je “to pravo svih”.

Advertisements

“Kad je u pitanju zemlja kandidat za članstvo u EU, očekujemo da svako ima mogućnost da izrazi ono što ga zabrinjava i da može da negoduje i demonstrira….To se odvija na miran način i to je u redu i smatram da je dužnost vlasti u zemlji da na pravi način reaguju na to i uđu u raspravu s ljudima, jer mora postojati interes da je u pitanju zajedničko kretanje ka evropskoj perspektivi”, rekao je Han.

On je rekao da se to mora poštovati što “pretpostavlja da vlasti budu u kontaktu s demonstrantima, da pokušaju da uđu u raspravu i nađu rešenja”

 

IZVOR: N1 SRBIJA

 

Advertisements

error: