“PRIJATELJI” – ZAPAD OKRENUO LEĐA VUČIĆU! – HAN: Demonstranti su u pravu sigurno!

Podeli vest sa drugima!
  • 702
    Shares

Advertisements

Evropski komesar Johanes Han je izjavio da očekuje da što pre dođe do rekonstrukcije srpske vlade posle predsedničkih izbora da bi se nastavile neophodne reforme i naglasio da je nužno da vlasti uđu u raspravu s demonstrantima u Srbiji da bi se negodovanja okončala.

 

Posle razgovora sa šefom srpske diplomatije Ivicom Dačićem, Han je rekao da se od zemlje koja je kandidat za članstvo u EU, kao što je Srbija, očekuje da svi imaju pravo da negoduju i demonstriraju da bi izrazili ono što ih brine.

Na pitanje novinara kako gleda na demonstracije koje se svakodnevno održavaju u Beogradu i drugim srpskim gradovima, evropski komesar za proširenje je odgovorio da smatra da je “to pravo svih”.

Advertisements

“Kad je u pitanju zemlja kandidat za članstvo u EU, očekujemo da svako ima mogućnost da izrazi ono što ga zabrinjava i da može da negoduje i demonstrira….To se odvija na miran način i to je u redu i smatram da je dužnost vlasti u zemlji da na pravi način reaguju na to i uđu u raspravu s ljudima, jer mora postojati interes da je u pitanju zajedničko kretanje ka evropskoj perspektivi”, rekao je Han.

On je rekao da se to mora poštovati što “pretpostavlja da vlasti budu u kontaktu s demonstrantima, da pokušaju da uđu u raspravu i nađu rešenja”

 

IZVOR: N1 SRBIJA

 

Advertisements