PREVARA! “LIDL” prodavnice u Srbiji skuplje nego u Nemačkoj

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Vučić kaže da će „Srbi voleti Lidl“ koji sledeće sedmice počinje sa radom u Srbiji. I verovatno hoće, ali ne zbog PR pompe nego zato što je tamo kupovina prosta i jeftinija. Doduše, ne tako jeftina kao u Nemačkoj.

 

Otvaranje šesnaest prodavnica Lidla širom Srbije u čevrtak (11. oktobar) praćeno je uobičajenom tabloidnom pompom gde se više ne mogu razlučiti PR tekstovi od novinarskog doprinosa i prekomernih pohvala vlasti. Tamo odakle Lidl dolazi, u Nemačkoj, nezamislivo je da se političari upliću u tržište tako što otvaranje nekoliko diskonta proglašavaju „simbolom napretka“ kojim se „zemlja pridružuje uspešnim državama“.

Advertisements

 

Fami oko Lidla doprinela je i marketinška kampanja te kompanije gde su „niske cene“ i „visok kvalitet“ ilustrovani fotografijom razdragane žene i znatno višeg, ali jednako razdraganog muškarca. Taj su plakat mnogi korisnici društvenih mreža označili mizoginim.

 

Pa opet, nema sumnje da će, kako je rekao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, Srbi „voleti“ Lidl. I to ne jer njegovi „moderni objekti“ nude više „prirodnog osvetljenja“ ili jer su menadžeri novih prodavnica prošli dvanaestomesečnu obuku u inostranstvu. Nego naprosto jer bi Lidl trebalo da radi ono što ga je načinilo velikim – da nudi jednostavne proizvode za manje pare nego drugi.

 

GERILA.RS / DANAS.RS

Advertisements

error: