PREVARA! Brat Ane Brnabić od države dobio preko 80 MILIONA EVRA za poslove!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Kompanija „Asseco SEE“, kojom upravlja Igor Brnabić, brat srpske premijerke, dobija milionske poslove od države, ali je sada osmišljen sistem kako da se sakrije ovaj žestoki sukob interesa, ocenjuju sagovornici Kurira.

 

Kako saznajemo, nakon pisanja našeg lista i neviđene panike, u porodici Brnabić skovan je plan da se odsad na državne tendere prijavljuje javnosti nepoznata firma, koja će zatim, nakon dobijanja milionskih poslova, kao podizvođača angažovati „Asseco SEE“.

Tako će novac iz budžeta Srbije ipak završavati u kasi kompanije koju vodi rođeni brat Ane Brnabić.

– Kompanija „Asseco SEE“ posluje u IT sektoru, godinama ima višemilionske poslove s državom i nije želela da se toga odrekne nakon imenovanja Ane Brnabić za premijerku. Pošto bi bio klasičan sukob interesa ukoliko bi ta firma direktno dobijala posao od države, ljudi oko Ane i Igora Brnabića osmislili su ovakav plan i pronašli su firmu koja će im poslužiti kao paravan. U javnosti će se stvoriti privid da sestra ne dodeljuje bratu milionske poslove, a zapravo će sva lova i dalje ići ovoj kompaniji – priča izvor Kurira.

Advertisements

Kako smo otkrili, „Asseco SEE“ godinama dobija brojne unosne poslove kod raznih ministarstava, institucija i javnih preduzeća, a u 2016. godini, kada je Brnabićeva već bila u vlasti, uvećala je svoje prihode za čak šest miliona evra. Zanimljivo je i to što su prihodi firme skočili baš u godini nakon svedočenja Ane Brnabić u aferi „vetroparkovi“, gde je ona stala na stranu države i u oktobru 2015. svedočila da vrh državnog EMS koji je vodio Nikola Petrović nije reketirao američku kompaniju CWP.

„Asseco SEE“
POSLUJEMO TRANSPARENTNO I ETIČKI

„Asseco SEE“ je u odgovoru Kuriru priznao da radi s državom, te da je samo tokom ove godine s državnim ustanovama i preduzećima sklopio 13 poslova. Tvrde, međutim, da posluju potpuno ispravno:

– „Asseco SEE“ je privatna međunarodna kompanija koja se nalazi izlistana na berzi u Varšavi. Poslujemo transparentno i u skladu s najvišim etičkim principima u svakoj zemlji u kojoj smo prisutni. Učestvujemo na javnim tenderima koji imaju transparentne tenderske procedure, za koje postoje zakoni koji ih regulišu.

 

IZVOR: KURIR

Advertisements

error: