PRESUDA ZA UBISTVO KARATISTE: Velja Nevolja, Miljković i Kojić OSLOBOĐENI

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

BEOGRAD – Pred Višim sudom u Beogradu danas je izrečena prvostepena oslobađajuća presuda Veljku Belivuku, zvanom Velja Nevolja, koji je bio okrivljen za pomaganje u ubistvu karatiste Vlastimira Miloševića.

 

Osim Belivuka danas su oslobođeni i Marko Miljković i Mirko Kojić, koji je u bekstvu.

U obrazloženju presude piše da su navodi optužnice ostali na nivou sumnje i da nije dokazano da su njih trojica u bilo kakvoj vezi sa ubistvom karatiste Miloševića.

 

Podsetimo, Milošević je izrešetan na tramvajskim šinama u Ulici 27. marta u januaru prošle godine, a tužilac je u završnim rečima pre nedelju dana zatražio da Belivuk bude osuđen na zatvorsku kaznu ne manju od 10 godina.

Advertisements

 

Tužilac je u svojim završnim rečima predložio iste kazne i za Marka Miljkovića i Mirka Kojića kome se sudi u odsustvu, navodeći da je motiv ubistva karatiste bio sukob Belivuka i Miloševića oko poslova obezbeđenja. Tužilac je tada naveo i da je Belivuk nameravao da preuzme poslove obezbeđenja lokala u kojima je radio Milošević.

 

Advokati optuženih zatražili su oslobađajuće presude i ukidanje pritvora navodeći da ne postpoji nijedan dokaz da su umešani u ubistvo.

Podsetimo, telo Vlastimira Miloševića pronađeno je krajem januara prošle godine u jutarnjim časovima na tramvajskim šinama u Ulici 27. marta nedaleko od zgrade gde je živeo.

 

KURIR

Advertisements

error: