PREMINUO MIRKO MIOČIĆ: Odlazak najvećeg mozga svih kvizova na prostorima SFRJ!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Najpoznatiji hrvatski učesnik brojnih kvizova znanja umro je danas u Opštoj bolnici Zadar nakon komplikacija nastalih upalom pluća.

 

Najpoznatiji hrvatski učesnik brojnih kvizova znanja Mirko Miočić preminuo je danas u Opštoj bolnici Zadar nakon komplikacija nastalih upalom pluća. Miočić se još prošle sedmice javio telefonski u emisiju “Potera” i izrazio želju da se kao najpoznatiji lovac vrati u poznati kviz, piše Jutarnji list.

– I ja to jako želim. Ali sve će zavisiti od toga kako će me služiti zdravlje. Bude li sve u redu, voleo bih od jeseni opet ući u ‘Poteru – kazao je Miočić, koji je nedugo nakon toga izgubio bitku sa teškom bolešću.

Miočić, jedan od najpoznatijih hrvatskih majstora u kvizovima znanja, u “Poteru” se uključio pre četiri godine, a poslednju je emisiju odradio početkom ove godine.

Advertisements

Naime, u martu je završio u bolnici u Zadru zbog komplikacija vezanih uz dijabetes zbog čega je već dva puta ranije bio operisan.

Rođen je 23. jula 1956. u Rtini u Zadarskoj županiji, a za kvizove se zainteresovao još kao srednjoškolac. Prvi put se pojavio u kvizu “Tri, dva, jedan, ali vredan” 1972. godine, kao 17-godišnjak, u drugom razredu gimnazije (koju je pohađao u Rijeci), i odmah osvojio drugo mjesto.

Takmičio se u gotovo svim TV kvizovima, a posebno će ostati zapamćen po kvizu “Ko želi biti milijoner?” koji je zbog njega mijenjao pravila. Kao najpozivaniji “jocker zovi” samo u jednoj sezoni tog kviza bio je pozivan četrdeset i osam puta, od čega je četrdeset i pet puta znao tačan odgovor.

Kako bi to izbegli, u kvizu su modifikovali pravila pa je istog čoveka bilo moguće zvati samo triput u sezoni prikazivanja. Jednom je prilikom i sam seo preko puta Tarika Filipovića i osvojio je 32.000 kuna.

espreso.rs

Advertisements

error: