PREMIJER SRBIJE NOVINARIMA: Najlakše je da psujete majku Vučiću ali tako se ništa ne rešava

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Andrej Plenković ima otvoren poziv da poseti Beograd kada god to želi, izjavio je danas u Davosu premijer Srbije Aleksandar Vučić, prenose hrvatski mediji. Srpski premijer je rekao da je Plenković dobrodošao u Beograd i da je razgovor najbitniji za rešavanje problema između Srbije i Hrvatske.

Premijer Vučić je novinarima u Davosu rekao koliko je nepopularan u Hrvatskoj, te primetio da u hrvatskim medijima ima više tekstova o njemu nego u srpskim.

– Mogu da zahvalim na tome, ali moje je da štitim interese Srbije, s tim da ni u jednom trenutku da ne ugrozim ni interese Hrvatske. A naš zajednički interes je sačuvati mir u regionu. Hrvatska je za nas važna zemlja i dobro je da je gospodin Plenković rekao da je za Hrvatsku važna Srbija – rekao je Vučić.

Premijer je kazao da je razgovor u ovom trenutku najbitniji, jer ”dok razgovarate znate da neće doći do oružanih incidenata”.

– Znate da neće doći do daljnjeg usložavanja naših odnosa dok se razgovara. Biće pokušaja da se to popravi. Dok se ne razgovara ostavljeno je mnogim neodgovornim ljudima mašta i uvek se ti odnosi mogu pokvariti – kazao je srpski premijer, prenosi Jutarnji.

Vučić je zamolio hrvatske i srpske novinare da prilikom obavljanja svog posla imaju u vidu da odnose dve države treba popraviti i postići dijalog.

– Najlakše se mogu prodati novine ako se psuje majka Vučiću. Super, ali ja pitam što je rezultat. Je li se time nešto promenilo u politici. Je li neko time napravio nešto dobro za svoju zemlju. Nije ništa – poručio je Vučić.

Advertisements

Plenković i Vučić zajedno učestvuju danas u Davosu na panelu na kojem će biti razgovora o stanju na jugoistoku Evrope.

Vučić je, prenosi Jutarnji, demantovao pisanje nekih medija da je bio predviđen bilateralni susret dvojice premijera, ali je rekao da je uvek otvoren za razgovore.

– Bolje je da deset puta razgovaramo, pa će možda jedanaesti put doneti rezultat. To je važno i za Hrvatsku i Srbiju i o tome ću razgovarati i danas s Plenkovićem. Bez obzira na to što imamo različita mišljenja i poglede, na prošlost. Mi se u Srbiji apsolutno ne slažemo s onim što se govori u Hrvatskoj i obrnuto, ali šta da radimo. Treba gledati u budućnost – kazao je Vučić.

Srpski premijer je ukazao da Srbija i Hrvatska imaju mnogo pitanja koje treba rešiti i za razliku od hrvatskih političara, kazao je, da ne želi unapred da govori o svim stvarima koje bi Srbija mogla staviti na teret svojim susedima.

– Želim da razgovaramo otvoreno i vidimo šta možemo i šta ne možemo da rešimo – rekao je Vučić.

Jutarnji napominje da je u Vučićevom društvu bio austrijski šef diplomacije Sebastian Kurtc, koji je podržao mogući dalog Hrvatske i Srbije.

Vučić je kazao da ljudi obično potcenjuju razgovore, koji su, kako je rekao, lekoviti.

– Kada imate dijalog nikada ne dođete u probleme kakve smo imali prethodnih dana. Kada imate pauzu svakakve ideje ljudima padnu na pamet – zaključio je premijer Vučić.

 

 

INFORMER

Advertisements

error: