PREMIJER SRBIJE NOVINARIMA: Najlakše je da psujete majku Vučiću ali tako se ništa ne rešava

Podeli vest sa drugima!
  • 135
    Shares

Advertisements

Andrej Plenković ima otvoren poziv da poseti Beograd kada god to želi, izjavio je danas u Davosu premijer Srbije Aleksandar Vučić, prenose hrvatski mediji. Srpski premijer je rekao da je Plenković dobrodošao u Beograd i da je razgovor najbitniji za rešavanje problema između Srbije i Hrvatske.

Premijer Vučić je novinarima u Davosu rekao koliko je nepopularan u Hrvatskoj, te primetio da u hrvatskim medijima ima više tekstova o njemu nego u srpskim.

– Mogu da zahvalim na tome, ali moje je da štitim interese Srbije, s tim da ni u jednom trenutku da ne ugrozim ni interese Hrvatske. A naš zajednički interes je sačuvati mir u regionu. Hrvatska je za nas važna zemlja i dobro je da je gospodin Plenković rekao da je za Hrvatsku važna Srbija – rekao je Vučić.

Premijer je kazao da je razgovor u ovom trenutku najbitniji, jer ”dok razgovarate znate da neće doći do oružanih incidenata”.

– Znate da neće doći do daljnjeg usložavanja naših odnosa dok se razgovara. Biće pokušaja da se to popravi. Dok se ne razgovara ostavljeno je mnogim neodgovornim ljudima mašta i uvek se ti odnosi mogu pokvariti – kazao je srpski premijer, prenosi Jutarnji.

Vučić je zamolio hrvatske i srpske novinare da prilikom obavljanja svog posla imaju u vidu da odnose dve države treba popraviti i postići dijalog.

– Najlakše se mogu prodati novine ako se psuje majka Vučiću. Super, ali ja pitam što je rezultat. Je li se time nešto promenilo u politici. Je li neko time napravio nešto dobro za svoju zemlju. Nije ništa – poručio je Vučić.

Advertisements

Plenković i Vučić zajedno učestvuju danas u Davosu na panelu na kojem će biti razgovora o stanju na jugoistoku Evrope.

Vučić je, prenosi Jutarnji, demantovao pisanje nekih medija da je bio predviđen bilateralni susret dvojice premijera, ali je rekao da je uvek otvoren za razgovore.

– Bolje je da deset puta razgovaramo, pa će možda jedanaesti put doneti rezultat. To je važno i za Hrvatsku i Srbiju i o tome ću razgovarati i danas s Plenkovićem. Bez obzira na to što imamo različita mišljenja i poglede, na prošlost. Mi se u Srbiji apsolutno ne slažemo s onim što se govori u Hrvatskoj i obrnuto, ali šta da radimo. Treba gledati u budućnost – kazao je Vučić.

Srpski premijer je ukazao da Srbija i Hrvatska imaju mnogo pitanja koje treba rešiti i za razliku od hrvatskih političara, kazao je, da ne želi unapred da govori o svim stvarima koje bi Srbija mogla staviti na teret svojim susedima.

– Želim da razgovaramo otvoreno i vidimo šta možemo i šta ne možemo da rešimo – rekao je Vučić.

Jutarnji napominje da je u Vučićevom društvu bio austrijski šef diplomacije Sebastian Kurtc, koji je podržao mogući dalog Hrvatske i Srbije.

Vučić je kazao da ljudi obično potcenjuju razgovore, koji su, kako je rekao, lekoviti.

– Kada imate dijalog nikada ne dođete u probleme kakve smo imali prethodnih dana. Kada imate pauzu svakakve ideje ljudima padnu na pamet – zaključio je premijer Vučić.

 

 

INFORMER

Advertisements