PREKRŠIO PRAVILO! – Tokom crkvene ceremonije TOMA se dopisivao preko telefona

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

U toku ceremonije u porti Crkve Svetog velikomučenika Dimitrija, predsednik Nikolić, ktitor velelepne građevine, uzeo je mobilni da pročita poruku koju je dobio u tom trenutku.

 

Tomislav Nikolić potrudio se da i jučerašnja svečanost u rodnoj Bajčetini protekne u njegovom znaku. Naime, predsednik Srbije, koji će se tako zvati još samo do srede, 31. maja, usred ceremonije osveštanja Crkve Svetog velikomučenika Dimitrija, čiji je ktitor, koristio je mobilni!

Advertisements

Dok je u koloni sa sveštenicima pravio krug oko crkve, Nikolić je u jednom trenutku izvadio telefon. Dok je u jednoj ruci pridržavao poslužavnik sa pozlaćenom kutijicom, u drugoj je čitao poruku koju je dobio od misteriozne osobe. Ostalo je nejasno ko je bio „s druge strane žice“, ali pretpostavljamo da je u pitanju neka važna ličnost, čim je Nikolić sebi dozvolio da se usred svečanog čina uhvati za mobilni.

Nikolićevu zadužbinu osveštao je patrijarh Irinej. Nakon liturgije Nikolić je izjavio da se oseća skromno zbog ostvarenja sna.

– Osećam mir u sebi, pomiren sa sobom i sa svetom, ktitorsku skromnost i prostu ljudsku radost što se, eto, božjom voljom i našim trudom ispunio san Nikolića – rekao je predsednik, koji je ranije najavio da će biti izgrađen i ženski manastir.

KURIR

Advertisements

error: