PREDSTAVA ZA NAROD! Radojičić došao kod Vučića da se upoznaju

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Srbi sa Kosova, predvođeni potpredsednikom Srpske liste Milanom Radoičićem, ponovo kod predsednika Srbije. Na konsultacijama dogovoren nastavak mirnih protesta. Vučić kaže da je srećan što su se Srbi sa Kosova “podigli i probudili”.

 

Predstavnici Srba sa severa Kosova razgovarali su četiri sata sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem o trenutnoj situaciji na Kosovu. Atmosfera je, kažu, na ivici humanitarne katastrofe. Predsednik ih je ohrabrio da nastave sa mirnim protestima koji su počeli posle povećanja taksi na robu iz Srbije na 100 odsto.

 

Situacija na Kosovu je kako tvrde predstavnici Srba katastrofalna, ali predsednik Srbije je ipak srećan zbog jedne stvari.

“Srećan sam zato što su se Srbi sa Kosova i Metohije podigli i probudili, što razumeju koliko su pogođeni ovim merama i što su pokazali da su i te kako značajan politički faktor na Kosovu i Metohiji, i što su na civilizovan i dostojanstvfen način pokazali razliku između sebe i onih koji su ove mere provodili u delo”, poručio je Vučić tokom posete Zrenjaninu.

 

I dok predsednik Srbije traži da se mirni protesti na Kosovu nastave, predsednik Srpske liste i gradonačelnik severne Kosovske Mitrovice Goran Rakić poručuje da na odluku Prištine može da utiče samo Evropska unija.

Advertisements

 

“Mi oružje nemamo, ali nemamo ni rezervni grad, ni rezervnu državu. Mi ćemo ostati na ognjištima, borićemo se mirno bez obzira kakve vi mere budete preduzeli protiv srpskog naroda”, poručio je Rakić.

Odgovornost u Briselu vidi i Rakićev stranački kolega i predstavnik Srba južno od Ibra Dalibor Jevtić.

 

“EU ima mehanizam da natera Prištinu da odluku o uvođenju taksi promeni i preko Sporazuma o stabilizaciji i preko nekih drugih mera”, uveren je Jevtić.

I studenti Prištinskog univerziteta, s privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, obratili su se sa mirnog protesta „Evropo, sa reči na dela!”, ali ćutanjem. Na ustima su nosili flastere kao poruku da štura saopštenja povodom neprihvatljivih mera Prištine smatraju ćutanjem.

Vlasti u Beogradu znaju kako da pomognu Srbima sa Kosova, kaže direktor kliničko-bolničkog centra u severnoj Kosovskoj Mitrovici Milan Ivanović.

 

“U svakom obliku pomoći, između ostalog potrebi zajedničkoj da se snabdemo svim neophodnim sredstvima u jačanju naših institucija, u zapošljavanju”, kazao je on.

Predstavnici Srba sa Kosova kod predsednika Aleksandra Vučića stigli su predvođeni Milanom Radoičićem koji je ušao u zgradu Predsedništva ali iz nje nije izašao kada je trebalo sastanak sumirati sa medijima.

 

N1 SRBIJA

Advertisements

error: