PREDSTAVA NIJE USPELA! Svetski mediji skoro da nisu ni spomenuli Đurića

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Napetost na Kosovu i Metohiji koja je u ponedeljak rezultirala hapšenjem direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića za svetske medije bila je nevidljiva.

 

Vest da je Đurić uhapšen na Kosovu objavile su agencije Rojters i AP, a informaciju je preneo i britanski “Gardijan”, nemački “Dojče vele” i nekoliko američkih medija. Američka agencija AP je u izveštaju o hapšenju Marka Đurića u Kosovskoj Mitrovici, ocenila da će taj potez “raspaliti tenzije između dva neprijatelja.

 

Međutim, osim osnovne vesti o privođenju i “deportovanju” Đurića u Srbiju, strani mediji nisu posvetili veću pažnju incidentima na Kosovu u kojima je povređeno desetine ljudi, kao ni reakcijama zvaničnika i mogućim posledicama.

Advertisements

Tenzije su na KiM počele u ponedeljak pre podne kada je, kako je javljeno, kosovska policija na administrativnom porelazu Jarinje onemogućila prolaz ministru kulture Vukosavljeviću, iako je njegova poseta uredno najavljena. Ministar kulture trebalo je da obiđe manastire na KiM.

 

Policija Kosova negirala je tvrdnje da ministru kulture Srbije Vladanu Vukosavljeviću nije dozvoljeno da uđe na Kosovo i navela da je on, i pred toga što je imao dozvolu, sam odlučio da se vrati u Beograd.

Potom su se pojavile protivrečne informacije: pripadnici specijalne jedinice ROSU nalaze se na prelazu Jarinje i 200 pripadnika ROSU nalazi se u severnom delu Mitrovice.

 

B92

Advertisements

error: