PREDSEDNIK VUČIĆ: Spasiću sve Srbe koji veruju u mene

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Srbima na KiM pomoći će država, a od međunarodne zajednice ne očekujemo ništa povodom otežanog snabdevanja našeg naroda u pokrajini, jer smo njima uvek i u svakoj situciji mi malo više krivi, kaže predsednik Srbije.

 

Vučić je rekao da zato moramo da se uzdamo “u se i u svoje kljuse” i da će država videti kako sve može da pomogne svom narodu na KiM u toj teškoj i složenoj situaciji.

Predsednik je tako dogovorio na pitanja novinara kako je moguće da u 21. veku neko onemogućava snabdevanje namirnicama i da li je to vid asimilacije Srba na KiM.

 

On je ukazao da je Priština sada smislila novi izgovor za to što je uvela takse na robu iz centralne Srbije i tako otežava snabdevanje Srba na severu pokrajine:

“Haradinaj je izjavio – ”oni hoće uz hranu da ubace i oružje i drogu”. Šta ti je podsvest! Pa, meni ni za 100 godina ne bi palo na pamet tako nesto… Oružje i droga…Valjda zbog toga što su to izmislili, ljudi sad ne mogu da dobiju hranu”, rekao je Vučić.

Advertisements

Vučić je istakao da je to ozbiljan problem i da će se njime država baviti i gledati kako da pomogne svom narodu u izuzetno teškoj i složenoj situaciji.

 

Videćemo koliko i na koji nacin Srbima možemo da pomognemo i na tome ćemo raditi i dalje, dodao je Vučić.

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da su mu pravda, istina, ponos i dostojanstvo države koju predstavlja važniji od fotelja onih koji ga stalno optužuju za nasilje kada im odgovori na njihove pretnje, te zatražio da primenuju iste aršine.

Vučić je, upitan da prokomentariše optužbe za navodno nasilje vlasti, u šta njegovi politički protivnici ubrajaju i njegov komentar na izjavu profesora Ognjena Radonjića, rekao da oni koji ga optužuju “ništa drugo ne umeju da rade osim da lažu i kradu”.

 

NOVOSTI.RS

Advertisements

error: