PREDSEDNIK: Srbiji trebaju roboti, leteći auti i laseri

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas u Tjenđinu, gde je prisustovao otvaranju “letnjeg Davosa”, da je Srbiji potrebno da “uđe u kolo” Četvrte industrijske revolucije i da će učiniti sve da moderne tehnologije dovede u Srbiju.

 

Istakao je da je o modernim tehnologijama i inovativnosti govorio i kineski premijer Li Kećijang na skupu.

– Postavili su robote, kaže da mogu da prepoznaju deset tipova emocija kod čoveka. To je veštačka inteligacija, to u svetu pobeđuje. Ja ću da molim i tražim, možda neću ništa da uspem, ali ako uspem – znam da sam mnogo toga uradio za Srbiju – rekao je Vučić u kontekstu najavljene posete Si Đinpinga Srbiji.

 

Vučić je kazao da je srećan što je uspeo da dovede u Novi Sad Razvojni istraživači centar Kontinentala, kao i zbog više takvih kompanija, ali toga treba još više.

 

– Trebaju nam roboti. Potrebni su nam leteći automobili, čipovi, sve ono za šta smo se borili i mučili, a nismo uspevali. Danas imamo u softverskoj industriji izvoz veći od milijardu evra. Već smo nešto uspeli, kazao je on.

Advertisements

Vučić je kazao da je premijerka Ana Brnabić vrlo posvećena digitalizaciji i da veruje da će u narednom periodu i podršku kineskih i drugih prijatelja u svetu, nešto od te proizvodnje moći da se obezbedi u Srbiji.

 

Time ćemo moći, ističe on, da sačuvamo omladinu u našoj zemlji.

– To donosi pobedu i rezultat u budućnosti, naglasio je Vučić.

Izrazio je veliko zadovoljstvo posetom Kini.

– Teško da ću imati posetu sa više konkretnih rezultata, posebno sa najavom još boljih rezultata u budućnosti. Čuli ste kineske velike kompanije, kada su čuli da predsednik Si ponovo dolazi u Sbriju, to je bilo kao magnet. Dobili su na kineskom sve naše boršure, podatke. Baš sam zadovoljan. Biće tu još mnogo stvari. Iz godine u godinu se povećava, postajemo jedan od ključnih partnera Kine u Evropi, zaključio je Vučić.

 

KURIR / RS

Advertisements

error: