Predsednik Putin: Zamolio bih Ameriku da se ne igra sa nama

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je Ministarstvu odbrane i drugim vladinim agencijama da analiziraju testiranje raketa SAD i pripreme recipročan odgovor.

 

Pentagon je u ponedeljak saopštio da je testirao krstareće rakete zabranjene INF-om, koje su pogodile metu na više od 500 kilometara. To je prvi veći test SAD nakon izlaska iz sporazuma sa Rusima, prenosi Rojters.

Putin je rekao, prema transkriptu na stranici Kremlja, da Rusija ne može da stoji mirno, dok sad priča o novim raketama u azijsko-pacifičkom regionu, dok to “pogađa ključne interese zemlje u blizini ruskih granica”.

Advertisements

 

“Uzimajući u obzir nove okolnosti, izdao sam naredbu Ministarstvu odbrane, Ministarstvu spoljnih poslova i drugim specijalizovanim agencijama da analiziraju nivo pretnje, koji za našu zemlju stvaraju gore pomenute SAD za našu zemlju i da se preduzmu sveobuhvatne mere za pripremu simetričnog odgovora”, rekao je Putin, saopštila je pres-služba Kremlja, navodi Tanjug.

On je u prenesenom smislu izjavio da nema potrebe da Amerikanci izazivaju Rusiju ali da Vašington ujedno ne bi trebao da se poigrava sa Rusijom.

 

B92 / Reuters

Advertisements

error: