PREDSEDNIK PRETI OPET! VUČIĆ: Hapsiću sve redom po Srbiji još nismo ni počeli!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Redovni beogradski izbori biće održani u martu, dok će parlamentarni biti zakazani kad za njih bude vreme, odlučio je juče Glavni odbor SNS na predlog predsednika partije Aleksandra Vučića. Kako saznajemo u vrhu SNS, svi u partiji bili su za spajanje glasanja, ali su odustali kad su čuli stav predsednika Vučića, koji je bio protiv.

 

Inače, tokom govora uoči Glavnog odbora stranke, Vučić je funkcionere zatekao izjavom da će do kraja godine sprovesti veliku akciju hapšenja zbog kriminala i korupcije.

– Zadovoljan sam borbom protiv organizovanog kriminala, ali ono gde moramo da uradimo više jeste da oštrom sabljom i metlom počistimo sve one koji su mislili da novac stiču korupcijom. Mnogi će pre kraja godine biti iznenađeni žestinom akcije države Srbije u toj oblasti – najavio je lider SNS.

 

Državni razlozi

Vučić je uoči glasanja na GO, gde je 500 članova glasalo protiv održavanja i vanrednih parlamentarnih izbora zajedno sa beogradskim, rekao i da njegov predlog da se ne spajaju beogradski s vanrednim parlamentarnim izborima verovatno nije u najboljem interesu stranke, ali da je uveren da je u najboljem interesu Srbije.

Advertisements

– Moj predlog je da se Predsedništvu da mogućnost da eventualno odluči drugačije, ali da u martu imamo samo redovne beogradske izbore, a da ćemo na parlamentarne izbore ići kad za njih dođe red – rekao je Vučić objasnivši da su na sednici Predsedništva, održanoj neposredno pred početak GO, „imali raspravu bez dogovora“.

 

– Ideja da idemo na parlamentarne izbore podstaknuta je stranačkim, a manje državnim razlozima. Ako bismo u martu imali spojene beogradske i parlamentarne izbore, onda bismo 2022. imali sve izbore zajedno i četiri godine mira za rad. To je dobar period da obavimo važne poslove, jer nismo spavali na lovorikama i trpali u svoje džepove, a kad već hoćemo da idemo na izbore, a gradske smo već izgubili, kako kažu, onda je Nebojša (Stefanović) rekao da idemo istovremeno i na parlamentarne, koje ćemo da dobijemo – naveo je Vučić i dodao da time ne bi bio prekinut kontinuitet vlasti u državi, što je je važno da bi se Srbija efikasnije oduprla pritiscima i stalnim zamerkama da sedi na dve stolice i kako ne može da bude neutralna.

 

KURIR

Advertisements

error: