PREDSEDNIK: Neću ja priznati Kosovo, nego eventualno narod

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će građani Srbije imati priliku da se izjasne o rešenju za Kosovo.

 

Vučić je na konferenciji za novinare s predsednikom Odbora Bundestaga za odnose sa EU Ginterom Krihbaumom, rekao da je Srbija spremna za razgovore i kompromis, ali ne i za ucene i pretnje.

 

“Građani Srbije će imati priliku da se izjasne o onome što budemo mislili da je racionalno i kompromisno rešenje”, rekao je Vučić.

 

On je rekao da nema nikakvih iluzija da može da izgura nešto što građani Srbije neće. “Svi govore o svetoj zemlji, samo niko neće da živi na svetoj zemlji”, rekao je Vučić i dodao da je “neralno” da Albanci s Kosova žive u autonomnoj pokrajini u Srbiji.

 

Rekao je i da je pročitao deklaraciju Srpske pravoslavne crkve, ali da u njoj nije video nikakvo rešenje za kosovsko pitanje.

Advertisements

 

“Rešenje znači da imamo zamrznuti konflikt i da čekamo bolje vreme”, konstatovao je Vučić i upitao koje je to bolje vreme i da li je reč o vremenu kada će Srbija iamti pet miliona ili tri miliona građana.

Vučić je rekao da veoma poštuje Srpsku pravoslavnu crkvu, ali da ne bi bilo razgovora ako bi se vlada držala stava crkve.

 

On je rekao da je Nemačka najveći trgovinski partner Srbije i izrazio uverenje da će to biti i u narednih 30 godina, što govori koliko je važno održavati najbolje moguće odnose s Nemačkom.

 

Vučić je rekao da će Srbija dodatnim reformama u vladavini prava privući dodatne nemačke kompanije.

SPC je juče objavio poruku nedavno završenog Svetog arhijerejskog sabora u kojoj se navodi da Kosovo predstavlja “neotuđivi središnji deo Srbije”.

 

N1 SRBIJA

Advertisements

error: