PREDLOG GRAĐANA: Starijma od 70 zabraniti da glasaju

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Sve više se na društvenim mrežama vodi polemika o izbornom pravu tjs. zakonu koji na specifičan način reguliše, ko to i na koji način može da ispuni svoje biračko pravo.

 

Iako statistike i izborni rezultati jasno pokazuju da ogroman broj građana, mahom oni mladi, ne izlaze na izbore, praksa je pokazala da na glasanje idu sa najvećim entuzijazmom upravo oni najstariji.

 

Glasači neretko imaju i preko 90 godina, a skoro je u srpskim medijima “hit”postao deda od 90 godina koji je išao na SNS miting, narodu se obratio rečima: Vučić je naša budućnost!

 

Mnogi smatraju da je licemerno da penzioneri odluče ko će mladima da vodi državu, s obzirom da mnogi penzioneri ne dočekaju za života rezultate reformi tih vlasti.

Advertisements

Na tviteru i fejsbuku se godinama vodi polemika u kojima je stvoren i konstruktivan predlog, a to je da se starijima od 70 godina zabrani da glasaju. Oni koji predlažu ovakvu promenu u izbornom zakonu smatraju da su penzioneri ugroženog psihičkog zdravlja te da ne mogu racionalno da rasuđuju.

 

Ujedno se smatra da penzioneri slabo koriste internet i alternativne medije, te da televizijska manipulacija poprilično dosta utiče na njihovu odluku za koga će da glasaju.

Šta vi mislite o tome?

 

AUTOR TEKSTA: Dnevni Žurnal

FOTO: Arhiva

Napomena: Ukoliko preuzimate tekst u zakonskoj ste obavezi da navedete autora!

Advertisements

error: