POVLAČENJE POČELO: Radomir Nikolić hoće da ode iz SNS

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Radomir je preko oca Tomislava ponudio vrhu SNS nagodbu da se povuče sa čela gradskog odbora SNS, ali da do 2020. godine ostane gradonačelnik Kragujevca. Prema toj ideji gradski odbor SNS trebalo bi da preuzme narodni poslanik Goran Kovačević, inače bliski saradnik Nikolića, koji je znatno napredovao baš od kada je on preuzeo poziciju prvog čoveka grada.

 

Posle najave da će SNS sprovesti čistku među lokalnim funkcionerima, Radomir Nikolić, sin bivšeg predsednika Srbije Tomislava Nikolića, navodno pokušava da sa vrhom stranke postigne dogovor kako bi sačuvao poziciju gradonačelnika Kragujevca, otkriva Kurir. Nikolić junior je, kako saznajemo, zauzvrat spreman da se povuče sa čela kragujevačkog Gradskog odbora SNS.

 

– Radomir je preko oca Tomislava ponudio vrhu SNS nagodbu da se povuče sa čela gradskog odbora SNS, ali da do 2020. godine ostane gradonačelnik Kragujevca. Prema toj ideji gradski odbor SNS trebalo bi da preuzme narodni poslanik Goran Kovačević, inače bliski saradnik Nikolića, koji je znatno napredovao baš od kada je on preuzeo poziciju prvog čoveka grada – priča izvor Kurira.

Advertisements

Pred predstojeću sednicu Predsedništvu SNS, na kojoj će, kako je najavljeno, biti razmatrani izveštaji lokalnih odbora i funkcionera, ali i sankcionisani oni koji su kršili zakon, nisu ispunili očekivanja ili su se okoristili o stranku, pojedinci su počeli sa lobiranjem kako bi opstali na dosadašnjim funkcijama.

 

– Jedan od njih je i Nikolić, koji se izgleda neće predati bez borbe pošto je, kako se priča, osnovan tim botova kojima je na raspolaganju stavljeno 14 kompjutera, a čiji je osnovni zadatak da na internet portalima hvale njegov rad kao gradonačelnika Kragujevca – navodi sagovornik Kurira.

Politikolog Boban Stojanović smatra da je očigledno da je Radomir Nikolić završio političku karijeru u SNS:

– Moguće je da će mu izaći u susret zbog ranijih zasluga njegovog oca Tomislava i njegovog eventulanog uticaja u stranci. Ali, ako se to desi i on se povuče sa čela gradskog odbora SNS, de fakto će izgubiti političku moć u gradu, iako će formalno ostati gradonačelnik.

 

Radomir Nikolić nije odgovarao na konkretna pitanja Kurira:

– Kada ce da vam dosadi? – napisao je u poruci.

 

KURIR / TANJUG

Advertisements

error: