POTVRĐENO! – LAKU NOĆ SRBIJO! Gašić će biti šef BIA, Vulin je novi ministar odbrane

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

U Skupštinu Srbije stigao je Predlog odluke o izboru vlade, koji predviđa da nova vlada ima četiri potpredsednika, 18 resora i tri ministra bez portfelja.

 

Članovi kabineta buduće premijerke Ane Brnabić bili bi: prvi potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, zatim potpredsednik vlade i ministar unutrašnjih oslova Nebojša Stefanović, potpredsednik vlade ministar trogivne, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić i potpredsednik vlade i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Ministar finansija ostaje Dušan Vujović, ministar privrede je Goran Knežević, a miistar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede je Branislav Nedimović.

Na čelu novog Ministarstva za zaštitu životne sredine predložen je Goran Trivan, a Aleksandar Antić ostaje ministar rudarstva i energetike.

Ministarka pravde je Nela Kuburović, a Brnabićku bi na mestu ministra državne uprave i lokalne samouprave, po tom predlogu, zamenio Branko Ružić.

Advertisements

Ministri Aleksandar Vulin i Zoran Đorđević rotiraće se na ministarskim funkcijama, pa će Vulin biti ministar odbrane, a Đorđević ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Jadranka Joksimović, koja je do sad bila ministarka bez portfelja zadužena za evrointegacije u novoj vladi će biti na čelu Ministarstva za evropske integracije.

Ministar zdravlja ostaje Zlatibor Lončar, Mladen Šarčević zadržava resor prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Vanja Udovičić ministar omladine i sporta, a ministar kulture i informisanja je i dalje Vladan Vukosavljević.

Kabinet Ane Brnabić imaće i tri ministra bez portfelja: Slavica Đukić Dejanović, Milan Krkobabić i Nenad Popović.

U SREDU U 10 SATI SEDNICA O IZBORU NOVE VLADE

Predsednica parlamenta Maja Gojković zakazala je za sredu u 10 sati posebnu sednicu na kojoj će biti birana nova vlada.

IZVOR: NOVOSTI

Advertisements

error: