POSLUŠALI MAĐARSKU! MAKEDONIJA PRETI: Soroš je ZABRANJEN u našoj državi!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Za vladajuću VMRO-DPMNE, bivšeg premijera Nikole Gruevskog, koji nije uspeo da dogovori vladajuću koaliciju sa albanskom partijom DUI Ali Ahmetija, jedina ispravna odluka su novi parlamentarnai izbori, a sve drugo bi, tvrde, dovelo do novih sukoba i podela u Makedoniji

 

– Formiranje vlade treba da bude usmereno na prevazilaženje političke krize, a ne na njeno unapređenje i zato verujemo da su novi izbori jedina pametna odluka – saopšteno je iz VMRO.

Svako drugo rešenje će dovesti do novih sukoba i problema u već ionako podeljenom društvu i neće biti u funkciji održivosti i ostvarivanju programskih ciljeva, smatraju u VMRO.

 

Novi izbori bi, kako smatraju, trebalo da budu održani zajedno sa lokalnim, koji su u Makedoniji planirani za april ove godine.

Advertisements

Makedonske vlasti slede tako i svoje Mađarske kolege, pa su sve Soroševe organizacije u toj zemlji zabranjene!

VMRO-DPMNE je toliko bio uveren da će novu vladu formirati sa DUI, da su uoči sinoćnjeg sastanka čak dozvolili pojedinim medijima da kao nezvaničnu informaciju objave da su pregovori rezultirali uspešno.

Nakon neuspelih pregovora dve vodeće makedonske i albanske partije, u javnosti se otvoreno spekuliše da je u DUI došlo do ozbiljnih problema i podela, s obzirom na to da je deo te stranke otvoreno zagovarao koaliciju sa Gruevskim, dok su drugi bili naklonjeniji SDSM-u Zorana Zaeva.

 

Upitana da li se može očekivati koalicija DUI sa SDSM, potpredsednica te albanske partije Teuta Arifi je rekla da “za sada nema odgovor na to pitanje”, preneli su makedonski mediji.

 

INFORMER / TANJUG

Advertisements

error: