Poslanik SNS “ukrao” od Srbije 600,000 na putne troškove

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Darko Laketić, iako mu porodica živi u prestonici, navodno putuje iz Prokuplja na sednice parlamenta i iz državne kase za to uzima 50.000 mesečno.

 

Mnogi poslanici su pravi mađioničari, pa znaju da pred našim očima jedno radno vreme pretvore u tri, četiri pa i više plaćenih poslova. Najčešći i najpogodniji trik za sticanje bonusa na platu su putni troškovi, inače jedna od omiljenih poslaničkih privilegija.

 

Primer poslanika SNS Darka Laketića, koji u Skupštini vodi Odbor za zdravlje, a u Prokuplju Opštinski odbor stranke, pokazuje da se na toj beneficiji može namaknuti i cela plata. Iako poseduje veliki stan u Beogradu, ali i radno mesto pomoćnika direktora u KBC “Dr Dragiša Mišović”, Laketić je odabrao da na skupštinskoj kasi bude zaveden kao poslanik iz Prokuplja i da uredno naplaćuje svoje putne troškove. Kako su objavile Južne vesti, ovaj naprednjak je tokom prošle godine na blagajni Skupštine Srbije podigao 608.363 dinara samo po ovom osnovu. Dakle, uz postojeća redovna primanja, Laketiću svakog meseca plaćamo i više od 50.000 dinara zbog toga što iz Prokuplja dolazi na radno mesto u Skupštinu Srbije. Zanimljivo je i objašnjenje Laketića, koji za Kurir priznaje da mu porodica živi u Beogradu, da on živi u Prokuplju, a da većinu radnog vremena provodi u Leposaviću!

 

Da skandal bude veći, prema podacima iz imovinske karte, barem one koju je prijavio, on ne poseduje automobil u svom vlasništvu, pa je pravo pitanje kako je uspeo da potroši više od pola miliona dinara.

 

Laketić za Kurir, međutim, kaže da je istina da ima stan u Beogradu i da u njemu živi njegova porodica.

Advertisements

– Ja živim u Prokuplju, gde imam obaveze kao predsednik Opštinskog odbora SNS u tom gradu. Ja putujem jer sam praktično dole i Skupština mi plaća putne troškove u skladu sa zakonom. Podelio sam radno vreme i 90 odsto vremena sam na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje u Leposaviću, a 10 odsto sam u “Dragiši Mišoviću”, što je dva, tri dana mesečno – ispričao nam je Laketić.

 

On napominje da u Skupštini Srbije nije zaposlen, pa prima samo paušal od 27.000 dinara. U registru Agencije za borbu protiv korupcije ovaj poslanik je prijavio mesečni prihod od 110.000 dinara na pomenutom fakultetu u Leposaviću i 9.000 dinara koje prima kao pomoćnik direktora za medicinske poslove KBC “Dr Dragiša Mišović”.

– Ne znam koliko sam uzeo za putne troškove proteklih godina, ali vam ponavljam da je to nešto što sleduje svakom narodnom poslaniku. Ne bih mogao da prehranim troje dece i porodicu da ne naplaćujem putne troškove i amortizaciju. Razumite, osim što sam predsednik Odbora za zdravlje, ja moram da vodim i lokalnu politiku. Izvinite, ali ja sam jedan od najugledniji doktora u Topličkom okrugu i jedini doktor medicinskih nauka – izjavio je Laketić i napomenuo da u Prokuplju živi u stanu koji je nasledila njegova supruga.

 

IZVOR: Kurir.rs / FOTO: Tanjug

Advertisements

error: