PORUKA PORODILJE KOJA JE NALJUTILA SRBIJU! – Ležimo po hodnicima, nema lekova!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

BEOGRAD – Jedna porodilja objavila je na društvenoj mreži Tviter da ni 7 sati posle porođaja nije smeštena u sobu već da je to vreme provela na hodniku jednog beogradskog porodilišta.

 

Ona je uz fotografiju hodnika u kojem je ležala napisala sledeće: “GAK ‘Narodni front’. Porodila se pre sedam sati. Ležim na hodniku, nemaju mesta. Nema ni ručka. Srbija brale!.”

Međutim, njen post na Tviteru u međuvremenu je uklonjen.

 

Bilo je i dopuna poruka, da nema lekova niti sve neophodne opreme za oporavak.

 

Iz bolnice kažu da je protokol ispoštovan, ali da je konkretan slučaj nastao zbog prebukiranosti porodilišta, pišu Novosti. Iz GAK “Narodni front” navode i da situacije kada majke treba da čekaju duže od protokolarna dva i po, do tri sata, posle porođaja, nisu česte. Ipak, već neko vreme kapaciteti su prevaziđeni.

Advertisements

 

“Nijednu porodilju koja kod nas dođe ne vraćamo”, kažu iz “Narodnog fronta” i dodaju da se “one zbog krvarenja ili nekih drugih reakcija posle porođaja, ne prebacuju u sobu, već se pokrivene i utopljene smeštaju blizu sale”.

 

Iz bolnice ističu da se zbog prebukiranosti dešava da žena sačeka da se uprazni prvo slobodno mesto. Ipak, prema rečima nadležnih, to se najčešće dogodi za nekoliko sati. U “Narodnom frontu” leže i žene iz drugih gradova u Srbiji s problematičnom trudnoćom. Tokom prošle godine majke su u toj bolnici na svet donele 7.200 beba, a kapacitet bolnice je 5.500 porođaja.

 

 

KURIR

FOTO: PROFIMEDIA

Advertisements

error: