PONOVO PROTESTI U BEOGRADU! — Demonstranti blokirali republičku Skupštinu!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Protest “Protiv diktature” završen je u petak uveče ispred Doma Narodne skupštine, gde su učesnici poručili da je Skupština zakonodavno telo i treba da kontroliše izvršnu vlast, a ne da radi po naredbama Vlade Srbije.

Demonstranti su se popeli na stepenište Doma Narodne skupštine i razvili transparente “Dole diktatura” i “Nećemo odustati”.

Jedan od učesnika protesta preko megafona je poručio da je za ponedeljak u 9.00 najavljena zaplena stvari Kliničko-bolničkog centra “Dragiša Mišović” i pozvao demonstrante da pre toga odu do bolnice i pruže podršku toj zdravstvenoj instituciji.

Na protestu je došlo do manjih komešanja među učesnicima, ali su tenzije splasle i organizatori su pozvali na jedinstvo ka zajedničkom cilju, koji je prema njihovim rečima promena sistema u Srbiji.

Protest, 36. po redu, počeo je na Trgu Nikole Pašića odakle su učesnici zviždali poslanicima koji su izlazili iz Skupštine Srbije i uzvikivali “Lopovi, lopovi”, “Vratite nam Srbiju”.

Advertisements

Predstavnik protesta “Protiv diktature”, koji se predstavio kao Đorđe, rekao je okupljenima da moraju da istraju u borbi, koju će nastojati da konkretizuju. On je citirao američkog naučnika, političara i filozofa Bendžamina Frenklina, koji je govorio da postoje tri vrste ljudi – jedna nepomerljiva, druga koju čine oni koji se mogu pomeriti i treća koja pomera.

“Ova treća grupa je uvek manjina i šačica. Vi koji ste ovde spadate u treću grupu onih koji pomeraju. Oni koji su nepomerljivi sedeće kod kuće, postovati po društvenim mrežama, razglabati po kafanama”, kazao je Đorđe.

Istakao je da se u Srbiji ništa nije promenilo ni pre dva meseca, ni pre 18 godina “kada je čovek sa bagerom krenuo na Radio-televiziju Srbije”.

“Tim ‘Protiv diktature’ ići će u sve obziljnijem pravcu. Mi moramo iznedriti nove ljude”, poručio je Đorđe.

N1 SRBIJA

Advertisements

error: