PONIŽAVANJE! Ostatke hrane sa inauguracije odneli u Zvečanskoj deci bez roditelja

Podeli vest sa drugima!
  • 407
    Shares

Advertisements

Humano, ali juče!

Sva hrana koja nije potrošena na svečanom prijemu povodom inauguracije predsednika Srbije Aleksandra Vučića donirana je Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj ulici u Beogradu.

– Nakon što je veličanstveni prijem u Palati „Srbija“ uspešno završen, hrana koja je preostala donirana je Zvečanskoj. Da ne bude zabune, ne radi se ni o kakvim ostacima, već o svežem mesu i ostalim namirnicama koje nisu utrošene. Zvanicama je očigledno bilo mnogo važnije da razgledaju umetničke postavke, slušaju govor predsednika i čestitaju mu nego da jedu i piju, tako da nije ni bilo potrebe da se priprema dobar deo namirnica – započinje za „Alo!” priču izvor blizak organizatorima ovog skupa.

Advertisements

– Iako se u pojedinim medijima danima vodi hajka o tome su na prijemu potrošene ogromne količine hrane i pića, sve je to daleko od istine. Mi smo se maksimalno potrudili da goste dočekamo i da im pokažemo kakve sve lepote pruža naša prelepa država. Doduše, ako je Srbija po nečemu specifična, to svakako jeste naša nacionalna kuhinja i proizvodi koji se ne mogu naći u drugim državama – objašnjava izvor i dodaje da su strani zvaničnici bili oduševljeni srpskim proizvodima.

Zvanice su obilazile salone koji predstavljaju različite krajeve Srbije i bile su posluženi hranom i pićem koji su specifični za te krajeve. U delu koji predstavlja južnu Srbiju ponuđena im pirotska peglana kobasica, a iz Vojvodine suhomesnati proizvodi i knedle.

Dok su slušali frulaše u salonu gde je bila predstavljena centralna i zapadna Srbija, ili tamburaše u onom rezervisanom za Vojvodinu, zvanice su mogle da probaju i mantije, sudžuk, sjenički sir, štrudle i knedle, pirotsku peglanu kobasicu i pirotski kačkavalj.

(Espreso.rs / Alo)

Advertisements