PONIŽAVANJE! Ostatke hrane sa inauguracije odneli u Zvečanskoj deci bez roditelja

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Humano, ali juče!

Sva hrana koja nije potrošena na svečanom prijemu povodom inauguracije predsednika Srbije Aleksandra Vučića donirana je Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj ulici u Beogradu.

– Nakon što je veličanstveni prijem u Palati „Srbija“ uspešno završen, hrana koja je preostala donirana je Zvečanskoj. Da ne bude zabune, ne radi se ni o kakvim ostacima, već o svežem mesu i ostalim namirnicama koje nisu utrošene. Zvanicama je očigledno bilo mnogo važnije da razgledaju umetničke postavke, slušaju govor predsednika i čestitaju mu nego da jedu i piju, tako da nije ni bilo potrebe da se priprema dobar deo namirnica – započinje za „Alo!” priču izvor blizak organizatorima ovog skupa.

Advertisements

– Iako se u pojedinim medijima danima vodi hajka o tome su na prijemu potrošene ogromne količine hrane i pića, sve je to daleko od istine. Mi smo se maksimalno potrudili da goste dočekamo i da im pokažemo kakve sve lepote pruža naša prelepa država. Doduše, ako je Srbija po nečemu specifična, to svakako jeste naša nacionalna kuhinja i proizvodi koji se ne mogu naći u drugim državama – objašnjava izvor i dodaje da su strani zvaničnici bili oduševljeni srpskim proizvodima.

Zvanice su obilazile salone koji predstavljaju različite krajeve Srbije i bile su posluženi hranom i pićem koji su specifični za te krajeve. U delu koji predstavlja južnu Srbiju ponuđena im pirotska peglana kobasica, a iz Vojvodine suhomesnati proizvodi i knedle.

Dok su slušali frulaše u salonu gde je bila predstavljena centralna i zapadna Srbija, ili tamburaše u onom rezervisanom za Vojvodinu, zvanice su mogle da probaju i mantije, sudžuk, sjenički sir, štrudle i knedle, pirotsku peglanu kobasicu i pirotski kačkavalj.

(Espreso.rs / Alo)

Advertisements

error: