PONAVLJA SE ISTORIJA! – Vladimira Putina dočekali kao RUSKOG CARA u centru PARIZA!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Predsednik Rusije Vladimir Putin stigao je danas u Francusku gde ga je ispred Versajske palate dočekao novoizabrani francuski predsednik Emanuel Makron.

 

Makron i Putin su zatim ušli u dvorac gde su počeli svoj prvi sastanak, posle čega će održati konfereniju za novinare, prenosi AFP.
Ruski i francuski lider, koji imaju različite stavove o Ukrajini i Siriji, otvoriće potom u Versajskoj palati, rezidenciji francuskih vladara, izložbu posvećenu 300. godišnjici prve posete ruskog cara Petra velikog u Francusku, navodi Tass.

Advertisements

Prema planu posete Francuskoj, Putin će posle Versaja boraviti u Parizu, gde će posetiti ruski Kulturni i duhovni centar otvoren u oktobru prošle godine.

Na dnevnom redu razgovora u Palati su poboljšanje rusko-francuskih odnosa, ekonomska i kulturna saradnja, diskusija o situaciji u Ukrajini, Siriji, Libiji i na Korejskom poluostrvu.
Predstavnik Kremlja Juri Ušakov rekao je novinarima da je Makron u telefonskom razgovoru predložio Putinu da zajedno posete izložbu u Versaju i “neformalno razgovaraju”.

– Mi smo podržali tu ideju i verujemo da poseta Versaju nudi mogućnost za iskrenu razmenu mišljenja o mnogo problema – rekao je Ušakov, prenosi TASS.

INFORMER

Advertisements

error: