HAPŠENJA NA PROTESTIMA! – Policija lišila slobode ljude zbog nasilnog ponašanja!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Kako nam javljaju građani koji se nalaze na današnjem protestu protiv vlasti i korupcije, viđena je akcija policije u nekoliko navrata, što nam je delimično potvrđeno i u MUP-u.

 

Naime, građani nam šalju obaveštenja da je uhapšeno najmanje 8 osoba, ali da su razlozi sasvim opravdani, naime uhapšeni su mahom alkoholisani mladi studenti koji su navodno napadali policiju jajima, ali i nekoliko njih dok su udarali po znakovima za saobraćaj i prilikom lomljenja semafora.

Konkretno, policija je odbila da potvrdi da je danas zaista došlo do hapšenja.

U policiji su nam rekli da iz određenih razloga ne mogu da kažu spisak i broj lica koji su lišeni slobode, po danu protesta ali da ih je za ovih devet dana zaista privedeno nekoliko.

Međutim odbili su da nam potvrde da li je do privođenja došlo i večeras, zbog kako kažu “svežine slučaja”.

Potvrđeno je da će policija reagovati silom, ukoliko i demonstranti primene silu i nasiljem dođe do uništavanja gradske imovine.

 

Oni napominju da ujedno, niko nije uhapšen već priveden zbog dve optužbe:

Advertisements

 

Napad na službeno lice / Ometanje službenog lica u vršenju dužnosti

Remećenje javnog reda i mira / Uništavanja gradske imovine

 

Građani su nam ranije pisali, i da je privedeno nekoliko gej aktiivsta jer su još ranijih dana protesta napadali žandarmeriju ispred Skupštine sa jajima, što nam nije potvrđeno i u policiji.

Međutim prema podacima do kojih smo došli, priveden je samo jedan gej aktivista jer je drugog dana protesta napao žandarmeriju jajima ispred Narodne Skupštine.

U policiji su nam takođe rekli da nisu tačni navodi da je grad nebezbedan, te da nema odreda žandarmerije. MUP insistira na tome da žandarmerije ima na terenu, ali da je zbog političke intervencije odlučeno da ona ne bude vidljiva kako se ne bi unosio nemir među protestantima ali i ostalim građanima.

Tako je žandarmerija sklonjena u manje uličice, dalje od pogleda javnosti, ili u civilnim kombijima ili po javnim parkovima okolo institucija.

 

IZVOR: Dnevni Žurnal / Darko Mioč

Advertisements

error: