POKRENUTE DEMONSTRACIJE PROTIV VUČIĆA: Hiljade ljudi blokiralo Beograd!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Na Trgu Republike U Beogradu održan je protest u organizaciji PSG koji predvodi Saša Janković. Okupljeni građani nosili su zastave tog pokreta i transparente protiv izborne krađe.

 

Prema navodima organizatora ovo je prvi u nizu skup o stvaranju uslova za održavanje fer, slobodnih i poštenih izbora u Beogradu.

Većina opozicionih stranaka i pokreta pozvala je svoje pristalice da učestvuju na tom protestu.

Advertisements

Na plato ispred spomenika Knezu Mihailu izašao je i glumac Sergej Trifunović koji je izrecitovao Disovu pesmu “Naši dani”, a potom pozvao građane da se 20. oktobra, za kada je zakazan naredni skup, okupe u većem broju i izrazio nadu “da im tada neće biti hladno”.
Za improvizovanu govornicu izašao je i aktvista Filip Vukša. On je pozvao okupljene da pruže podršku studentima Pavlu Terziću i Danilu Vučetiću, organizatorima studentskih protesta u aprilu ove godine.

– Sudeći Pavlu i Danilu oni sude svima nama. Zato hajdemo s njima na sud da dokažemo da smno Beograđani a ne prestupnici. Vreme je da ovaj grad povede neko kome nije prioritet lična korist i uhlebljenje porodice. Želim da neko od vas Beograđana, neko ko nije sedeo u fotelji i bio kompromitovan bude sledeći gradonačelnig Beograda – rekao je Vukša.

KURIR

Advertisements

error: