POJEŠĆE NAS ŽIVE! – Čak 1,796 MIGRANATA zatražilo srpsko državljanstvo i da ostanu!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Kroz Srbiju je u protekle tri godine prošlo više od milion ljudi, a samo je 1.796 zatražilo azil, što pokazuje jasnu nameru migranata da ne ostanu u našoj zemlji, izjavio je danas državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, dr Nenad Ivanišević.

Učestvujući u volonterskoj akciji sadnje drveća u Privremenom centru za tražioce azila u Krnjači, Ivanišević je rekao da “Balkanska ruta nije zatvorena”, jer bi, da nije tako, već govorili o posledicama migrantske krize, saopštilo je Ministarstvo.

Advertisements

Državni sekretar je istakao da volonterska akcija u Krnjači pokazuje želju Srbije i njenih partnera da migrantima nastavi da pruža najhumanije uslove za život, podsetivši da je Srbija najhumanija zemlja na prostoru od Sirije do Nemačke.

Ivanišević je preneo da u našoj državi “boravi 7.000 ljudi sa Bliskog istoka”.

Volontersku akciju, u kojoj je posadjeno 50 stabala ukrasnog drveća, organizovali su je Američka agencija za medjunarodni razvoj (USAID) i Fondacija “Ana i Vlade Divac“”, u okviru projekta „Podrška lokalnim zajednicama u odgovoru na izbegličku krizu“.

IZVOR: ALO NOVINE

Advertisements

error: