PODRŠKA MILIONA SRBA! – Plivačica Nađa Higl boluje od teške NEIZLEČIVE BOLESTI

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Dok sam vodila najžešću bitku s bolešću i borila se za život, nisam imala podršku Plivačkog saveza, Olimpijskog komiteta i Ministarstva sporta, čak mi je i stipendija oduzeta

Kada sam se borila za život, sve sportske institucije okrenule su mi leđa, poručila je Nađa Higl u intervjuu za Informer! Svetska šampionka iz Rima 2009. boluje od bolesti debelog creva ulceroznog kolitisa od 2015, ali kada joj je bilo najteže nisu joj pomogli ni Plivački savez Srbije (PSS), ni Olimpijski komitet Srbije (OKS), niti Ministarstvo omladine i sporta (MOS).

Nađa je u razgovoru za naš list pričala i o planovima za budućnost, ali i tome kako joj je porodica sve ovo vreme najveća podrška, pa njeni sinovi Dragan (3) i Mihajlo (2) nijednog trenutka nisu bili zapostavljeni.

Advertisements

Da li vam je pomogao neko iz Plivačkog saveza Srbije, Olimpijskog komiteta ili Ministarstva omladine i sporta dok ste vodili najžešću borbu s bolešću?
– Ne mogu da kažem kako sam naišla na podršku čelnih ljudi ni PSS, ni OKS, a najmanje Ministarstva za sport i omladinu. Stipendija mi je takoreći oduzeta u najtežem periodu života, ali tada mi je jedino bilo važno da preživim i budem sposobna da brinem o svojoj deci. Znali su da u takvom stanju neću moći da “odradim” takmičenja prema ugovoru o stipendijama, i to je služilo kao izgovor da treba da se odreknem stipendije.

INFORMER

Advertisements

error: