PODRŠKA KURIRU! – Sada morate da idete do kraja, nema pomirenja sa režimom!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Nakon brutalnih napada i neistina na račun Kurira i njegovog vlasnika Aleksandra Rodića oglasila se i medijska kompanija ELBAR MEDIA GROUP.

 

Iz ove kompanije koja u svom vlasništvu drži nekoliko medija u Srbiji, ističu da je sve učestaliji pritisak i napad na novinare u Srbiji jasan znak da nešto defintivino nije u redu.

Jasno je da Kurir smeta jer je počeo da govori o spregama vlasti i kriminala ali i o perfidnoj cenzuri medija koja se pravi tako što vlast kontroliše reklamne agencije. Na taj način nepodobni mediji se kažnjavaju novčano i oni su primorani da opstanak potraže na druge načine.

Da stvar bude smešnija vlast preko svojih plaćeničkih medija spinuje istinu pa izvrće kako je Kurir taj koji reketira a ne sama država.

Vlasnik Elbar Media Grupe Miloš Ćupurdija napominje da mediji nisu slobodni i da to nikada i nije bio slučaj uz napomenu da i oni teško posluju jer gotovo sve reklamne agencije odbijaju da ponude reklame zbog uređivačke politike koja nije u skladu sa politikom Aleksandra Vučića.

On dodaje i da svi tvrde da je internet slobodan, ali da to nije istina.

Advertisements

Kako naši mediji posluju na internetu mogu reći i da se on kontroliše. Sajtovi nam se često obaraju, serveri hakuju, fejsbuk i tviter nalozi gase i čudno ponašaju. Dolaze čudne i nelogične prijave i sve to iz jednog centra rade a znamo i ko. Bitno je da se plaše istine. Internet jeste noćna mora svake vlasti. – zaključuje Ćupurdija.

Vlasnik Elbara napominje i da su oni često bili na udaru Informera i ostalih uz neosnovane tvrdnje da su strani plaćenici, žute psihopate ali i lažovi koji žele nestabilnost u Srbiji.

Uredništvo Dnevnog Žurnala i svi novinari takođe šalju znake podrške Kuriru i Adria Media Grupi uz molbu da nastave da rade svoj posao kao što i sada rade, bez nagodbi i dogovora sa organima vlasti, kako bi to neki vlasnici medija uradili.

Urednik Dnevnog Žurnala Milan Vasov napominje da je vreme da udruženja novinara konačno kažu ko je u stvari podoban a ko nepodoban medij iz ugla profesije. Sigurno je da to neki neće biti.

 

Izvor: Dnevni Žurnal / Mirko Mioč

FOTO: Newsweek / Mondo

Advertisements

error: