POČIVAJ U MIRU JUNAČE! Srpski vojnik preživeo ratište u Libiji, pa poginuo u Srbiji

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Užas: Srđan Stevanović (43) i Vladan Jovanović (32), pripadnici vojne policije, poginuli na mestu kada ih je udario kamion s prikolicom dok su zbog kvara na vozilu stajali u zaustavnoj traci.

 

BEOGRAD/NIŠ – Srđan Stevanović (43) iz Bučića kod Prokuplja i kapetan Vladan Jovanović (32) iz Pirota, obojica pripadnici Trećeg bataljona vojne policije, poginuli su kada je na auto-putu kod Draževca, u blizini Aleksinca, kamion s prikolicom beogradskih tablica naleteo na njih dok su se nalazili pored vozila u zaustavnoj traci.

U dva „puha“ preksinoć je bilo 14 pripadnika vojne policije koji su se vraćali sa sportskog prvenstva u Beogradu.

Strašna vest

Vest o tragediji ubrzo je stigla i do porodica vojnika.
– Probudila sam se i videla da Srđan još nije stigao. Osetila sam da se nešto loše desilo. Pozvala sam ga telefonom, bio je nedostupan. Okretala sam broj njegovog najboljeg prijatelja, čini mi se, bezbroj puta, ali on nije hteo da se javi. Nije imao srca da mi kaže da mog Srđana više nema – kazala je juče neutešna Srđanova supruga Danijela Stevanović iz merošinskog sela Bučić.

Advertisements

Danijela kaže da se s mužem čula u 22.05, četrdeset minuta pre nesreće.
– Tada su već bili stigli do Ražnja. Kazao mi je da stižu i da ga čekamo, ali ga nije bilo. Brinula sam cele noći, tek ujutro oko pet sati su stigle njegove kolege iz vojne policije i kazale mi da je poginuo – priča ožalošćena supruga.

Ostavio troje dece

Otac Vlastimir naglašava da još ne zna kako mu je sin poginuo.

– Odmah sam otišao na to mesto gde je Srđan dušu ispustio. Ne znam još šta se desilo. U policiji mi je rečeno da su Srđan i njegov kolega bili pored vozila kad je naišao taj kamion, da ih nije udario već ih je povukao i bacio pod točkove, jer su mu bili preblizu. Međutim, meni je to objašnjenje neodrživo. Na mestu nesreće se vidi da su krvave fleke iza zaustavne trake, na oba vojna vozila odnesena je lajsna, a postoji oštećenje i na samom kamionu.

Takođe, stotinak metara uz put su razbacani i delovi kamiona i vojnih vozila, pa mi je neverovatno da su stradali a da ih šleper nije dotakao – priča unesrećeni otac.

 

IZVOR: KURIR

Advertisements

error: