POČELO JE! Vojska podnela krivičnu prijavu protiv Vulina

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

 

Vojni sindikat Srbije (VSS) saopštio je da su njihovi advokati podneli krivične prijave protiv ministra odbrane Aleksandra Vulina i svih članova vojnih disciplinskih organa Generalštaba Vojske Srbije i Ministarstva odbrane, jer su „neosnovano i nezakonito disciplinski gonili predsednika sindikata nakon istupanja u javnosti“.

 

Vojni sindikat Srbije tužio je Vulina zbog ometanja i sprečavanja sindikalnog delovanja u Vojsci Srbije, tokom celog ministarskog mandata, a oficire iz disciplinskih organa, prvostepenog i drugostepenog Vojnog disciplinskog suda zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj.

Advertisements

„Nesporno je da su postupcima ministra i prijavljenih oficira, u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije, na najgrublji način prekršene slobode i prava koje jemči Ustav, međunarodne konvencije i zakoni, pa očekujemo da javno tužilaštvo pokaže da je nezavisno i detaljno ispita navode iz ovih krivičnih prijava, a potom preduzme sve da se počinioci ovih krivičnih dela procesuiraju i kazne u skladu sa zakonom“, navodi se u saopštenju VSS.

 

Predsednik VSS Novica Antić ostao je bez posla u Vojsci Srbije nakon što je Vojni disciplinski sud u septembru u drugom stepenu odlučio da mu se oduzme čin.

Kako je navedeno, Antić je osuđen zbog disciplinskih prestupa „učestvovanje u protivpravnim sindikalnim aktivnostima“ u produženom trajanju, iz člana 149. tačka 27 Zakona o Vojsci Srbije i „povrede načela nepristrasnosti ili političke neutralnosti“ iz člana 149. tačka 26 Zakona o Vojsci Srbije.

 

Beta

 

Advertisements

error: