POČELO DISCIPLINOVANJE! Vladike proterane iz hotela, nema više trošenja novca na raskoš!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

U ponedeljak je započeto redovno prolećno zasedanje Svetog arhijerejskog sabora SPC, zbog čega su svi episkopi došli u Beograd, ali za razliku od ranijih godina, kada su se za vreme trajanja Sabora baškarili po luksuznim prestoničkim hotelima, ovog puta je sve do jednog poglavar SPC Irinej smestio u kelije Patrijaršijskog doma!

 

Prema rečima našeg odlično obaveštenog izvora iz Crkve, to nije lako palo vladikama, koji su navikli na raskošan život, o čemu najbolje svedoče upravo njihovi četvorotočkaši koji su parkirani ispred Patrijaršijskog doma.

– Ranijih godina se znalo, vladike su se tokom boravka u Beogradu smeštale ili u hotel „Moskva“ ili u neki drugi isto toliko dobar. Pravo sa sastanaka, koji traju do pet po podne, odlazili su u hotel i odmarali se do narednog dana. Međutim, patrijarh to više nije želeo da toleriše, jasno im je stavio do znanja da u Patrijaršiji ima dovoljno kelija i da svi treba da budu smešteni tamo.

Advertisements

Oni su to, naravno, prihvatili, ali teška srca. Neki su se nakon prve noći već žalili da im je u kelijama vruće i neudobno, da ne mogu da se odmore kako treba, ali naravno, komentarisali su to međusobno, nisu ni reč rekli patrijarhu – kaže naš izvor iz SPC.

On dodaje da to nije jedina mera koju je patrijarh preduzeo, a na „veliku žalost vladika”.

– Takođe, zbog velikog interesovanja medija za Sabor, i pre svega fotoreportera, za koje patrijarh strahuje da su stalno za petama epsikopima, njima je takođe rečeno da u poslepodnevnim satima ne idu u luksuzne restorane i ne obilaze skupe prestoničke butike, što im je bila praksa ranijih godina, kad su ih slikali kako kupuju parfeme ili obeduju u prestižnim restoranima – priča naš izvor, dodajući da je i to iznerviralo vladike.

– Međutim, ni na to nisu rekli ni reč – kaže naš izvor.

ALO NOVINE

Advertisements

error: