POČELI DA RADE POSAO! – REM zbog gejeva ZABRANJUJE spot SNS “Vučiću, pederu”!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Po pritužbi LGBT organizacija, Regulatorno telo za elektronske medije (REM) će zabraniti emitovanje predizbornog spota Aleksandra Vučića u kojem se pominje slogan “Vučiću, pederu”! A isti taj REM bio je gluv kad se ovaj isti slogan pojavljivao na RTS-u u direktnom prenosu, u emisijama Ivana Ivanovića i Zorana Kesića…

 

Da podetimo, udruženje “Da se zna” podnelo je prijavu Sektoru tržišne inspekcije Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija zbog “uvredljive terminologije” u predizbornom spotu SNS, koja, kako tvrde, može podstaći dalju diskriminaciju i socijalnu distancu prema LGBT populaciji?!
To udruženje je u saopštenju podsetilo da Zakon o oglašavanju zabranjuje bilo koji sadržaj koji se može smatrati uvredljivim i može podstaći diskriminaciju. Precizirali su da misle na spot SNS u čijem se završetku čuju navijački pokliči “Vučiću, pederu” sa tribina.

I REM im je odmah izašao ususret!

Iako se ne pamti da je bilo koji spot neke političke stranke zabranjen, ovog puta REM je odlučio da trenira strogoću na kandidatu koalicije okupljene oko SNS. I mi treba da poverujemo da je to slučajno?
Inače, ni REM ni ova NVO koja tako zdušno staje u odbranu gej populacije u Srbiji od spota predsedničkog kandidata Aleksandra Vučića, međutim, do sada se nije oglašavala u sličnim situacijama kada su prava pomenute populacije bila ugrožena.

Advertisements

Dakle, smeta im predizborni spot “Vučiću, pederu”, u čijem sadržaju nema ni jedne jedine reči kojom se poziva na diskriminaciju gejeva, a ne smeta im kada se sa tribina fudbalskih stadiona ili sa skupova opozicionih partija ori to isto “Vučiću, pederu”!

Da je ovoj NVO zaista stalo do zaštite prava gejeva, do sada bi makar jednom zatražili zabranu TV emisija, kao što su “Veče sa Ivanom Ivanovićem” ili “24 minuta sa Zoranom Kesićem”, u kojima se nebrojeno puta ponavlja “Vučiću, pederu”! Ali nisu!
Očigledno da je ovde reč o nečemu drugom. Recimo, o političkoj kampanji sa ciljem da se diskriminiše jedan predsednički kandidat. Ali ne otvoreno, nego u formi navodne zaštite prava LGBT populacije, onako podmuklo – pederski.

Podsetimo, pre desetak dana je prvi put emitovan taj Vučićev predizborni spot čija se radnja odvija u kafiću. Gosti uz pivo komentarišu učinak Vučićeve vlade i Vučića kao premijera, a na kraju klipa se čuju povici sa stadiona “Vučiću, pederu”.

INFORMER

Advertisements

error: