POBUNIO SE 21 GRAD! Svi gase automobile u Srbiji zbog goriva

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Za Srbiju će sutrašnji petak biti teži od uobičajenih, ako se sprovede u delo protest koji se uveliko najavljuje putem Fejsbuk grupa.

 

Osim što nas čekaju celodnevno sunce i 35 stepeni Celzijusa, putevi će biti blokirani, kako je najavljeno, tačno u 17 časova i to u trajanju od jednog sata.

Od početka godine cena goriva porasla je za čak 8,79 dinara po litru, odnosno 11,30 dinara za litar dizela. Benzin od 95 oktana sada košta 152,02 dinara po litru, evrodizela 161,71, dok su skuplje kategorije goriva dostigle cenu od 167 dinara.

 

Vozači su zbog porasta cena najavili proteste protiv poskupljenja goriva i oni će se održati širom Srbije.

 

S druge strane po društvenim mrežama mnogi građani iz cele Srbije uveliko negoduju zbog ove akcije jer protest najavljen u vreme kada se većina ljudi vraća s posla.

Kako se navodi na Fejsbuk stranicama na kojima se protesti dogovoraju, iza njih stoji isključivo narod, a protesti će biti mirni i kulturni, bez nereda.

 

Blokiraće se glavne saobraćajnice, od 17 časova, na sat vremena, a oni koji ne budu mogli da se pridruže protestu na glavnim punktovima, zaustaviće svoja vozila gde god da se nađu u 17 sati u znak podrške.

Advertisements

 

BEOGRAD

Detalji protesta se ugovaraju u Fejsbuk grupama posvećenim vozačima. Prema tamošnjim informacijama, vozači će u Beogradu blokirati prometne saobraćajnice, te će se okupljati na sledećim punktovima:

 

Slavija
Sava centar (okupljanje na parkingu, pa blokada Gazele)
Ušće (kod Brankovog mosta)
Karaburma (uključenje na Pančevački most)
Dedinje (kod zgrade TV Pink)

 

Na Fejsbuk grupama pojavljuju se smernice i za ostale gradove u Srbiji.

Prema tim informacijama, blokiraće se saobraćajnice i u Požarevcu, Obrenovcu, Boru, Zrenjaninu, Valjevu, Rumi, Šapcu, Leskovcu, Kragujevcu, Vrnjačkoj Banji, Pančevu, Lazarevcu, Čačku, Ljuboviji, Loznici, Donjem Milanovcu i mnogim drugim gradovima Srbije.

 

 

IZVOR: Kurir.rs / FOTO: Dnevni Žurnal

Advertisements

error: