POBUNA VOJSKE I POLICIJE PROTIV VLASTI: Narod vam je gladan, kako da radimo onda!?

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Uprkos stalnim upozorenjima reprezentativnog Policijskog sindikata Srbije, stanje u bazama i smeštajnim objektima policajaca na jugu Srbije i dalje je loše, a ishrana policajaca je još problem, saopštio je danas ovaj sindikat.

 

„Naše kolege koje su na terenu u Prihvatnom centru za migrante u Preševu cele prošle nedelje su jeli samo pasulj. Čak im je dva dana za večeru služen pasulj. U kuhinji su im rekli da samo to imaju u magacinima, te da su magacini prazni. Smeštaj ljudstva je i dalje loš, neuslovan, u kupatilima su čučavci, a kao vrata služe im ćebad“, navedeno je u saopštenju. Nisu se policajci razmazili, ali u 21. veku barem osnovni uslovi za boravak policajaca na zadatku treba da budu ispoštovani.
Kolege na terenu nam konstantno upućuju apele da im kao sindikat pomognemo, jer zbog takvih uslova boravka često imaju zdravstvene probleme, pa se plašimo da će policajci uskoro odbiti da obavljaju zadatke i idu na teren na jug Srbije.

Advertisements

Ukoliko ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović neije dobio informacije od svojih saradnika od neljudskom stanju u bazama policije, možda bi mogao sam da se informiše i obiđe položaje policije, navodi Policijski sindikat Srbije.

Mi smo već upozoravali dva puta na probleme i sa smeštajem i sa ishranom u objektima gde borave policajci koji se prevashodno bore sa talasom migranata.

„Tako su 2015. godine naše kolege na rečnom graničnom prelazu u Kanjiži ostavljeni 15 dana bez hrane, dok su septembra prošle godine Žandarmi u Kopnenoj zoni bezbednosti takođe ostavljeni bez hrane, navodno jer nije prošao tender za meso, a boravili su u barakama u kojima je pretila epidemija od najezde glodara. Smatramo da za takvu neodgovornost i nebrigu starešina i vrha MUP Srbije, neko mora da odgovara“, rekao je Veljko Mijailović, predsednik Policijskog sindikata Srbije, prenosi ovaj sindikat.

(Izvor: Danas)

Advertisements

error: