POBUNA U SMEDEREVU! Političari otkazali koncert Gerogieva, najavljene demonstracije!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Fanovi Georgieva optužili su gradonačelnicu Jasnu Avramović da je zabranila koncert zato što je javno podržao predsedničkog kandidata Sašu Jankovića.

 

Iako je broj onih koji protestuju, prema podatku sa stranice fejsbuka Građanske inicijative za održavanje koncerta premašla 15.000 članova, nema zvaničnog saopštenja zašto je koncert dva puta odložen.

Zvanični sajt grada Smedereva poslednji put ažuriran je 31. januara 2017.

Vlado Georgiev obavestio je Smederevce na društvenim mrežama da će doći na “miran protest” i održati koncert na Trgu Republike i zamolio da ne bude stranačkih obeležja.

Advertisements

Građanska inicijativa je na fejsbuk nalogu navela “ovo je protest i dovoljno je da se okupimo u što većem broju i pokažemo da se ne bojimo i da smo spremni da čuvamo svoja prava – na slobodu misli, okupljanja, pravo na rad, pravo na slobodu”.

Konert će, kako je najavljeno na sajtu Građanske inicijative, pošto je dobijena dozvola policije za javni skup, biti na trgu, u subotu, 4. marta u 20.30.

Koncert je prethodno dva puta zakazivan i otkazivan, za isti termin, a tebalo je da bude održan u Sportskoj dvorani.

Iz kabineta gradonačelnice, kao ni iz uprave Sportske dvorane Smederevo, u kojoj je bio zakazan nastup Vlada Georgieva, niko se nije oglasio.

Sportska dvorana Smederevo građena je 12 godina najvećim delom od samodoprinosa građana da bi pred Univezijadu bila “završena pre roka”.

 

IZVOR: ALO NOVINE

Advertisements

error: