POBUNA U BEOGRADU! Studenti FPN-a IZVIŽDALI tribinu organizacije “ŽENE U CRNOM”

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Ekstremističko udruženje “Žene u crnom” pokušalo je danas da održi tribinu „Ženski sud: feministički pristup pravdi“ u Fakultetu političkih nauka u Beogradu.

Međutim, na samom početku tribine studenti ovog fakulteta su istakli plakate sa poruka protiv ovog udruženja ukazujući na njihovo štetno delovanje.

Kada su predstavnici ove ekstremne organizacije pokušali da zavedu red u sali studenti su zapevali pesmu “Sa Kosova zora sviće”, a zatim napustili u salu u kojoj je ostalo svega 15ak ljudi.

Udruženje “Žene u crnom” poznato je po svom destruktivnom delovanju zbog čega se sve češće traži zabrana te grupacije. Ovo je razlog što studentske organizacije sa FPN nisu želele da takve ekstremne grupe organizuju skupove u prostorijama fakulteta.

Advertisements

U protestu su učestvovale studentske organizacije Srpski politički forum, Klub studenata FPN, Alternativa, grupa studenta Bastion i Studentska unija. Studenti su zahtevali od uprave fakulteta da otkaže skup ali se to nije dogodilo.

Filip Vasiljević, iz grupe studenata Bastion, kaže da su sve studentske organizacije ovog fakulteta digle glas protiv neprimerene tribine.

– Studenti su se ujedinili u stavu da treba otkazati skup organizacije Žene u crnom. Cilj tribine je bio da se srpski narod prikaže kao zločinci. Imajući u vidu njihovo ranije destruktivno delovanje te organizacije ocenili smo da je njehovo pojavljivanje na FPN neprimereno – rekao je Vasiljević zaključujući da je studentska akcija u potpunosti uspela.

Izvor: Pravda

Advertisements

error: