POBUNA U BEOGRADU! Građani došli kod Skupštine da “hapse” Malog, gradonačelnik pobegao!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Nekoliko nedelja gradonačelnik Beograda izbegava novinare i građane koji žele da mu postave pitanja o rušenju u Hercegovačkoj poručuju iz Inicijative „Ne da(vi)mo Beograd“ zbog čega je rano jutros održana protestna akcija ispred gradonačelnikovog radnog mesta.

 

Članovi Inicijative čekali su Sinišu Malog da se pojavi u pola osam na svom radnom mestu, kada inače počinju da rade sve državne institucije.
Živi lanac za gradonačelnika Beograda Sinišu Malog napravljen je rano jutros, u 7 sati ispred glavnog ulaza u Stari dvor. Gradonačelnik se, ipak, nije pojavio na svom radnom mestu ušavši na glavni ulaz.

– Mi smo se okupili jer Mali već duže vreme izbegava građane kao fantom. Mi smo ovim nenasilnim činom želeli da pokažemo da mi gradjani Beograda branimo ovaj grad i njegove institucije od nasilnika na vlasti- rekao je za Istinomer Dobrica Veselinović iz Inicijative Ne da(vi)mo Beograd. Oko tridesetak članova Inicijative bilo je okruženo sa 40-ak policajaca u uniformama i civilu, a akcija se mirno završila oko 8.15.

Advertisements

7.00 – Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd okupila se ispred Starog dvora sa planom da sačeka gradonačelnika u pola osam i postavi mu pitanja o rušenju u Hercegovačkoj.

7.30 – Gradonačelnik na svoje radno mesto nije ušao na svečani ulaz u Stari dvor. 7.45 – Nekoliko pripadnika policijskog obezbeđenja vidno uznemireno stalo je iza demostranata na glavni ulaz.
8.00 – Nekoliko zaposlenih je pokušalo da uđe u zgradu na glavnu ulaz, ali im to nije uspelo zbog okupljenih građana koji su uporno sedeli ispred vrata.

8.15 – Protestna akcija mirno je završena.

Ovaj vid otpora će se nastaviti, dok se novi protest za građane očekuje uskoro, poručuju iz Inicijative.

Podsetimo, Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd i nekoliko hiljada građana već osam puta izlazili su na ulice tražeći hitnu ostavku gradonačelnika Beograda Siniše Malog zbog nezakonitog rušenja objekata u Savamali koji su se nalazili na području opredeljenom za izgradnju poslovno-stambenog kompleksa „Beograd na vodi“.

(Autor: Istinomer)

Advertisements

error: