POBUNA SRBA U AUSTRIJI! Protesti protiv Vučića i u Beču

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

 

U subotu, 23. februara, ispred Kuće Evropske Unije u Beču, sa početkom u 15 časova, biće održan skup podrške građanskim protestima u Srbiji pod nazivom „1 od 5 miliona Beč“.

 

„Mi, slobodni građani Beča, podržavamo građanke i građane Srbije koji već dva meseca protestuju protiv predstavnika vlasti u Srbiji boreći se za osnovne ljudske vrednosti i demokratiju“, navodi se u proglasu organizatora podrške protestima „1 od 5 miliona“ u Beč, potpisanih kao „Protiv diktature Beč“.

 

Kako se navodi, stanje u državi i na političkoj sceni je uvreda za čast, dostojanstvo i inteligenciju svih građanki i građana koji misle svojom glavom.

 

 

„Na delu je govor mržnje čiji su nosioci kako lokalni, tako i najviši državni funkcioneri. Podela građana na patriote i izdajnike je samo jedan specijalitet serviran iz kuhinje državne politike 90-ih godina čiji su akteri trenutni nosioci vlasti u Srbiji. Takva atmosfera dovela je do situacije u kojoj su uvrede, psovke i pretnje potpuno normalna pojava. Posledica svega je i sveprisutno fizičko nasilje koje se ne sankcioniše kroz pravni sistem države. Sama država je ukradena od građana“, ističe se u saopštenju.

Advertisements

 

Njene institucije su obezvlašćene i ponižene a ljudi koji u njima rade savesno, izloženi su pretnjama i ucenama onih koji imaju pozadinu i podršku u političkim krugovima partija na vlasti. Ubistvo jednog od srpskih političara sa Kosova, Olivera Ivanovića, pokušaj ubistva novinara Milana Jovanovića i premlaćivanje vođe Levice Srbije Borka Stefanovića su samo ogoljeni primeri posledica opšte atmosfere straha u društvu, navode organizatori skupa podrške protestima „1 od 5 miliona“ koji se održavaju šitom Srbije u protekla dva meseca.

Više desetina zapaljenih automobila i obračuni kriminalnih klanova i huligana su svakodnevica Srbije, dodaju oni. Prema njihovim navodima, javni servis kao i televizijske stanice sa nacionalnom frekvencijom uopšte ne izveštavaju o protestima u Srbiji koji se održavaju u više od 50 gradova. „Umesto objektivnog izveštavanja iznose se javne uvrede i pretnje upućene opozicionim političarima, učesnicima protesta i savesnim novinarima“, istilu u saopštenju.

 

Kako dodaju, objavljuju se podaci iz zdravstvenih kartona i policijskih dosijea čime se ruinira privatnost i pravo na dostojanstvo ličnosti. Lažne vesti kojima se služe tabloidi pod kontrolom državnih struktura doprinose atmosferi potpunog beznađa i ludila u koje se gura čitavo društvo. Takođe ističu da se vlast obračunava sa svim neistomišljenicima i sve manje bira način na koji to radi.

 

DANAS.RS

FOTO: FACEBOOK

 

Advertisements

error: